Micev: Idealno vrijeme tokom praznika, vedro i toploFoto: Jadran Novi

Tokom novogodišnjih praznika očekuju nas neuobičajeno topli i vedri dani, kazao je za Jutarnji program TVCG meteorolog Branko Micev. Kiša i snijeg 3,4. i 5. januara, dok se za Božićne praznike očekuje prestanak padavina.

Na osnovu prognostičkog materijala, za petak, subotu i nedjelju očekuju se idealne vremenske prilike za ovo doba godine, kaže Micev. Biće pretežno sunčano, neuobičajeno toplo za ovo doba godine.

“U jutarnjim satima na sjeveru po kotlinma i rječnim dolinama biće magle i sa temperaturnim inverzijama zbog taloženja hladnog vazduha”, kazao je Micev.

Tokom novogodišnje noći očekuju se stabilne vremenske prilike, uglavnom vedro, bez padavina, vjetra.

“Rekao bih idealna situacija. Neće biti hladno. Temperatura vazduha biće tri do pet stepeni, što znači da će u Podgorici i na primorju temperatura biti od pet do osam stepeni”, kazao je on.

U zimskim turističkim centrima temperatura će biti oko nule.

“Da kažem da će tokom petka, subote i nedjelje zbog prisustva tople vazdušne mase maksimalna temperatura biće neuobičajeno visoka. U najtoplijim predjelima temperatira će biti od 15-20 stepeni. Očekuje se i obaranje temperaturnih rekorda u posljednjih 70 godina”, kazao je Micev.

Od 3, 4. januara, očekuje se naoblačenje.

“Već od 3. januara naveče će biti pretežno oblačno i povremeno sa kišom, u zimskim turističkim centrima sa snijegom. Takvo vrijeme biće i tokom 5. januara”, objasnio je Micev.

Šestog januara očekuje se zahlađenje, pojačan sjeveni vjetar, prestanak padavina, na sjeveru će biti slabog snijega.

“Sedmog i osmog januara, pretežno vedro, prohladno, sa slabim sjevernim vjetrom, povremeno provejavanje snijega u planinskim predjelima”,zaključio je Micev.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services