Micev: Više kiše od 11. septembra, ljeto sa tropskim temperaturama i narednih dana

Kaže da bi danas mogli da zablježimo 96. tropski dan ovog ljeta, a lani smo imali 92 takva danas, što znači da je prosjek probijen
Kaže da bi danas mogli da zablježimo 96. tropski dan ovog ljeta, a lani smo imali 92 takva danas, što znači da je prosjek probijenNarednih dana očekuje nas pretežne sunčano i toplo vrijeme, a od petka promjenljive vremenske prilike, kazao je meteorolog Branko Micev. Više kiše najavljuje od 11. septembra.

“Ljeto sa karakteristikima tropskih temperatura nastaviće se i narednih dana”, kazao je Micev u Jutarnjem programu TVCG.

Tokom noći biće uslova za kratkotrajnu kišu, uz mogućnost i za pojavu grada u nekim predjelima. Nakon prolaska tog talasa očekuju nas opet sunčani dani.

“Za utorak, srijedu, četvrtak očekuje nas pretežne sunčano i toplo, pa će u najtoplijim oblastima maksimalna dnevna temperatura dostizati i 30 do 33 stepena. U srijedu i četvrtak u planinskim oblastima se očekuje opet pojačna oblačnost uz kratkotrajnu kišu”, naveo je Micev.

Nakon toga za petak, subotu, nedjelju očekuje promjenljive vremenske prilike.

“U većini mjesta sa kišom, lokalnim pljuskovima sa grmaljavinom. Dakle petak subota i nedjelja očekuje se u pojedinim mjestima značajnija kiša”, naveo je Micev.

Kaže i da ako ne dođe do značajne promjene položaja meteoroloških sistema u drugoj dekadi septembra, od 11. do 20. septembra očekuje nas više kiše.

“Očekuju nas promjenljive vrtemenske prilike sa učestalom pojavom kiše u većini mjesta Crne Gore uz pad temperature”, najavio je Micev.

OKO 100 TROPSKIH DANA

Kaže da bi danas mogli da zablježimo 96. tropski dan ovog ljeta, a lani smo imali 92 takva danas, što znači da je prosjek probijen.

Micev navodi da nas i narednih dana očekuju tropski dani, kojim bi ove sezone moglo da bude 100.

Toplo je kaže ovog ljeta bilo i na sjeveru Crne Gore. Tako je Žabljaku ovo ljeto bilo 4. po redu među najtoplijim, dok su maj i jun bili najtopliji.Komentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Vodeeeeee!2022 godina


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga