Miljanić: I sud je potvrdio rješenje o prodaji placa u IgaluFoto: Jadran Novi- fotografija sa protesta

Nekadašnji predsjednik Sindikata radnika Vektra Boke, Voji Miljanić, kazao je da navodi Đorđa Rajaka nisu tačni, te da on iznosi uvrede i obmanjuje javnost zbog čega će se obratiti i sudu.  Podsjetimo, Miljanić je nedavno saopštio da će radnici prodati plac ove kompanije, a sve kako bi se na taj način naplatili. Potom je Rajak kao predsjednik NVO Bivši radnici Vektre reagovao na te navode rekašvi da to nije istina.

„Osnovni sud u Herceg Novom potvrdio je u ovom mjesecu rješenje javne izvršiteljke o prodaji placa u Igalu, da bi se isplatila dospjela potraživanja bivših i sadašnjih radnika, u koje spada i menadžment. To se može provjeriti u Osnovnom sudu u Herceg Novom. Presudom Višeg suda poništena je posljednja raspodjela placeva AD Vektra Boki i postavlja se pitanje da li je bolje istu ponoviti prije stečaja, da ti placevi ne bi ušli u stečajnu masu“, naveo je Miljanić u svojoj izjavi dostavljenoj Jadran Novi portalu.

Podsjećamo, prije nekoliko dana bivši radnici Boke su se okupili u znak protesta sa ciljem da skrenu pažnju sudstva i tužilaštva na njihove probleme. Traže objašnjenje kako su naknade zaposlenih u menadžmentu došle na red prije ostatka zaposlenih koji se nalaze na rubu egzistencije. Najavili su da će sačekati nekoliko dana na mišljenje ili odluku Skupštine Crne Gore, a potom preduzeti konkretnije korake da ostvare svoja prava.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services