Ministarstvo zdravlja: Ne fali ljekara i testovaIJZ

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da ne fali ni ljekara ni testova, a porast zaraženih u posljednje dvije sedmice skoro da se nije odrazio na hospitalizacije.

– Porast broja zaraženih Omikron sojem korona virusa u posljednje dvije sedmice za sada, skoro da se nije odrazio na potrebu za bolničkim liječenjem u Crnoj Gori. Broj hospitalizovanih je tek u blagom povećanju i sada iznosi 212 pacijenata u cijeloj državi, a to su uglavnom preventivni prijemi pacijenata sa hroničnim oboljenjima koji su hospitalizovani iz predostrožnosti. U isto vrijeme, Ministarstvo zdravlja pomno prati i raspoloživost kadrovskih kapaciteta. Crna Gora ima i redovne medicinske ekipe, ali i rezervne timove koji, u svakom trenutku, mogu da pomognu kolegama ili da ih zamijene na radnom mjestu. Podsjećamo javnost da zahvaljujući pravovremenoj odluci da reorganizujemo sistem, ljekari i medicinsko osoblje iz bolnica, u slučaju potrebe, momentalno mogu da pomognu kolegama u domovima zdravlja- navode u saopštenju.

Zdravstveni sistem Crne Gore, kako navode, za sada je jedan od rijetkih u Evropi koji nema hronične probleme ni nedostatkom ljekara ni sa nedostatkom testova.

Iz Ministarstva su reagovali na izjavu predsjednice Samostalnog sindikata zdravstva Crne Gore Ljiljane Krivokapić, koja je u razgovoru za „Dan“ ocijenila da su medicinski radnici u teškom položaju zbog opterećenja tokom epidemije, dok ustanovama nedostaju pulmolozi i veći broj medicinskih ekipa u kovid službama.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga