Joanikije je naglasio da nije samo cilj osnivanje države Kosovo pod pritiskom

Mitropolit Joanikije: Cilj je da se progna cio srpski narod sa Kosova

Mitropolit crnogorsko – primorski Joanikije kazao je danas, tokom službe u Cetinjskom manastiru, da nije “samo cilj osnivanje države Kosovo pod pritiskom” već da se “progna cio srpski narod sa Kosova”.
Mitropolit crnogorsko – primorski Joanikije kazao je danas, tokom službe u Cetinjskom manastiru, da nije “samo cilj osnivanje države Kosovo pod pritiskom” već da se “progna cio srpski narod sa Kosova”.-A na Kosovu i Metohiji dokle se govori o miru i demokratiji i o tome da Srbija treba da pokloni veliki i veoma značajni dio svoje teritorije i da se tako, pod protiskom, po diktatu formira nova država, za to vrijeme se puca na djecu, i to na vjerske praznike. I eto, takva je pravda ovoga svijeta. Ne poštuju se najveće odluke Ujedinjenih nacija. I bombardovanje je bilo bez odobrenja Savjeta bezbjednosti. Ali, naše je da se Bogu molimo i za Kosovo i Metohiju, za naš razapeti narod tamo, za našega Vladiku Teodosija i sveštenstvo i monaštvo- poručio je mitropolit Joanikije prenio je portal Mitropolije crnogorsko-primorske.

Joanikije je naglasio da nije samo cilj osnivanje države Kosovo pod pritiskom.

-To ne bi donijelo nikakvog mira. I znaju oni to dobro. Cilj je da se progna cio srpski narod sa Kosova i Metohije. To je cilj- naglasio je on.

On je kazao da se Ukrajinska crkva trpi zajedno sa narodom i da su opasni ratovi koji „podijele jedan te isti svijet“.

-Prvo su podjele počele u samoj Ukrajini. Međutim, ima ko o tome da priča i govori. Ali prošlo je nekako nezapaženo da su još i ranije Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi otimani hramovi od strane raskolnika- rekao je Mitropolit crnogorsko-primorski.

Dodao je da su sada raskolnici zajedno sa vlastima Ukrajine došli do Kijevo-pečerske lavre, jedne od najvećih pravoslavnih svetinja na zemljinoj kugli.

-Uzeli su dva velika hrama. Prvo ih je oduzela država, pa ih onda predala raskolnicima. A to nam zvuči poznato. Tako je ovdje trebalo to da bude, tako su i ovdje zamišljali, pa im nije uspjelo, hvala Bogu- rekao je Vladika.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services