SAVJETI

Mjesta na kojima ne bi trebalo držati mobilni telefon

Opšte je poznato da mobilni telefon ne treba držati pored glave, ali ima još mjesta na kojima nije poželjno držati mobini uređaj.


Foto: Pixabay

Mobilni telefon nikako ne biste trebali držati na sljedećim mjestima:

U džepu

Iako to skoro svi rade, nije preporučljivo da nosite mobilni telefon u džepu, jer su njihovi ekrani osjetljivi na dodir, pa biste lako mogli da pozovete broj za hitne slučajeve, a da toga nijeste ni svjesni. Zvuči suludo, dok ne čujete da je čak 30 odsto hitnih poziva slučajno. Može biti i nezdravo, jer se obično preporučuje rastojanje od 15 milimetara od tijela. Ne treba zaboraviti na potencijalno oštećenje samog uređaja, prenosi Danas.

Uz kožu

Bakterije sa ekrana sele se na lice, pa mogu biti uzročnici akni ili nekih drugih kožnih oboljenja. Pored toga, elektromagnetno zračenje postaje jače. Dok razgovarate mobilnim telefonom, takođe treba da vodite računa o udaljenosti koja je pomenuta gore.

Na vrućim mjestima

Visoke temperature su štetne za elektroniku, pa se ne preporučuje ostavljanje mobilnog telefona u automobilu, na plaži ili bilo gdje izloženo suncu ili bilo kom izvoru toplote, piše portal Geek.hr.

Ispod jastuka

Ako noću dobijate obavještenja, a ekran svetli, to negativno utiče na proizvodnju melatonina, što dovodi do problema sa spavanjem. Bilo je i slučajeva eksplozija telefona, pa čak i požara. Pokrivanje mobilnog telefona jastukom povećava šanse za pregrijevanje, posebno pri punjenju.

Na punjaču

Naravno, punjenje mobilnog telefona ne šteti direktno vašem zdravlju, ali je bolje da ne punite mobilni telefon preko noći, jer to može skratiti vijek trajanja baterije.

Na hladnim mjestima

Ako je napolju hladno i temperatura je pala ispod nule, treba da vodite računa o svom mobilnom telefonu i ne ostavljajte ga napolju ili u automobilu duže vrijeme. Temperaturna razlika je veoma štetna za uređaje, jer pri vraćanju na toplo mjesto dolazi do kondenzacije, što može dovesti do kvara. Zaštita mobilnog telefona maskom ne bi bila loša.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga