Morsko dobro nema saglasnost za Vodeni terminalFoto: Radio Tivat

“JP Morsko dobro se do sada nije obraćalo Agenciji za civilno vazduhoplovstvo sa zahtjevom za razmatranjem tehničke dokumentacije, na osnovu koje bi se eventualno izdala saglasnost za izgradnju/postavljanje navedenog objekta. Takođe, Agencija za civilno vazduhoplovstvo nije upoznata da je za navedeni objekat izrađivan Glavni projekat (ili bilo koja druga vrsta tehničke dokumentacije), pa samim tim, nije ni postojala mogućnost izdavanja saglasnosti za ovakvu vrstu objekta Morskom dobru.

Prethodni korisnik površine pristanišnog doka, na kome se planira urediti prostor za vodni terminal, je posjedovao saglasnost Agencije za civilno vazduhoplovstvo samo za postupak pristajanja plovila uz navedeni dok, sa uspostavljanim visinskim ograničenjima za plovila do 3m, kako ista ne bi predstavljala vazduhoplovnu prepreku.  Ovaj postupak je tokom 2019. godine analiziran u okviru stručnih službi Agencije i u odnosu na isti izdata je predmetna saglasnost subjektu „NEWTECH LTD“ doo, kojom se samo omogućava pristajanje plovila bez negativnog uticaja na operacije vazduhoplova na Aerodromu Tivat”, stoji u odgovoru ACV. 

Podsjećamo, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, odgovorilo je da posjeduje saglasnost od Agencije za civilno vazduhoplovstvo za pristajanje i privez plovnih objekata u visini do 3m.

“Isto ograničenje do 3m odnosi se i na elemente u prostoru na predmetnoj lokaciji“, stoji u odgovoru Radio Tivtu Morskog dobra.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga