Morž art izložba u dvorani „Park”Foto: HSF

Festival alternativne kulture MORŽ, u svom trećem izdanju u tradicionalnom formatu oprobanom u Herceg Novom prije pandemije – koncert i film po večeri, uz izložbu ilustratora iz regiona, premijerno se ove godine održao u okviru novoosnovanog tivatskog Wind festivala, platforme za nezavisne kreativce iz Boke. U svom matičnom gradu, Herceg Novom će se predstaviti izložbom ilustracija nekim od vodećih imena jugoslovenskog prostora, pa tako postavku od 34 rade čine djela Srđe Dragovića, Igora Hofbauera, Mirona Milića, Jovane Marović, Bojane Bogavac i Marina Remića.

Nakon otvaranja MORŽ ART izložbe, na sceni Dvorane Park, mladi glumac iz Tivta, Matija Grabić i NVU ŠkArt prirediće performans/predstavu „Majmunska Posla“, po motivima pripovjetke Franca Kafke, u kojoj autor postavlja pitanje: Odabrati kavez ili preobrazbu – ostati majmun ili postati čovjek?

„On je majmun. Ali prikladnost ove oznake se dovodi u pitanje kad saznate da je on majmun koji je postao čovjek. Čovjek kojeg je “akademija” izdvojila da izvijesti o svom nekadašnjem životu i proces asimilacije od trenutka kada je zarobljen do njegovog trenutnog uspjeha kao umjetničkog izvođača koji pije crveno vino, puši i razgovara kao prosječan Evropljanin”, navodi se u opisu predstave koja je premijerno održana prošlog mjeseca u okviru tivatskog Festivala vjetra .

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga