Skip to main content


Herceg Novi

Multimedijalni program “Karneval životinja” u srijedu u Dvorani Park

U srijedu 10. maja u Dvorani Park će biti održan program “Karneval životinja”, u realizaciji Muzičkog centra Crne Gore u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi.
U srijedu 10. maja u Dvorani Park će biti održan program “Karneval životinja”, u realizaciji Muzičkog centra Crne Gore u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi.Multimedijalni projekat edukativnog sektora Muzičkog centra Crne Gore „Karneval životinja“, kompozitora Kamij Sen-Sansa, pisan je za 11 instrumenata (2 klavira, gudački kvintet, flautu, klarinet i udaraljke). Kroz 14 kratkih stavova biće predstavljeni portreti različitih životinja – od kraljevskog marša lava, preko slonova, magaraca, kengura, kornjače, kokošaka, pijetlova, labudova i drugih, da bi se u posljednjem stavu ponovila većina ranije iznesenih tema. Neki od stavova sadrže duhovite insinuacije i muzičke citate drugih poznatih djela muzičke literature.

Iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje pozivaju mlade osnovnog i srednjoškolskog uzrasta da se upoznaju sa ovim djelom edukativnog karaktera, kao uvod u polje umjetničke muzike i orkestarskih instrumenata.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci