Skip to main content


MZ za Jadran Novi: Plan je da u skorije vrijeme budu uplaćena preostala sredstvaFoto: Jadran Novi

Nakon današnjeg protesta zaposlenih u Institutu Igalo iz Ministarstva zdravlja za Jadran Novi poručuju da je u planu i uplata preostalih sredstava u, kako kažu, najskorije vrijeme.

„Kao akcionarsko društvo, Institut fakturiše sve usluge prema Fondu za zdrastveno osiguranje. Kako bi se prevazišla trenutna finansijska kriza u ovoj ustanovi, Fond je, uz pomoć Ministarstva zdravlja i Ministarstva finansija i socijalnog staranja, prethodne sedmice izmirio veći dio dugovanja, po osnovu pruženih usluga, a plan je da u najskorije vrijeme uplate i preostala sredstva. Budući da je Institut „dr Simo Milošević“ AD Igalo začetnik moderne fizikalne i preventivne medicine, rehabilitacije, reumatologije, talasoterapije i wellness-a i jedan od glavnih međunarodnih centara za rehabilitaciju djece, odraslih i starih osoba, intencija Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore je da institucija tog renomea treba da se sačuva u većinskom vlasništvu države“, navodi se u odgovorima dostavljenim našoj redakciji.

Napominju da Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević” A.D. Igalo nije dio javnog zdravstvenog sistema, već je dio mreže zdravstvenih ustanova, na osnovu ugovora koji je sklopio da Fondom za zdravstveno osiguranje za pružanje usluga u oblasti specijalizovane medicinske rehabilitacije osiguranim licima.

„Programom razvoja zdravstvenog turizma Crne Gore definisano je upravo da Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević” A.D. Igalo, koji se ubraja u najveće i najpoznatije institucije za multidisciplinarno banjsko liječenje na Balkanu, bude glavni stub razvoja zdravstvenog turizma Crne Gore“, zaključuju iz resornog ministarstva.

Podsjećamo, zaposlenima je uplaćena prije tri dana oktobarska plata, a oni su se danas u 10 sati okupili kako bi jednosatnom protestnom šetnjom ukazali na važnost ove ustanove.

„Želimo da pokažemo nadležnima da na Institut moraju da obrate pažnju iz prostog razloga što je Institut i ovu godinu završio samo zahvaljuću svom radu i trudu i zalaganjem svojih radnika i opet nismo dobili nikakvu vrstu pomoći niti garanciju“, kazala je za Jadran Novi predjsednica Sindikata doktorica Marija Obradović

Za sada, kako dodaje, podrška se svodi na poruke da je Institut važan, te da predstavlja brend Crne Gore kom će se pomoći.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci