15. Morinjska gitarijada

Na 15. Morinjskoj gitarijadi Mikrokozma, Sanitarium i Cardinal point

U subotu 3. septembra održaće se 15. Morinjska gitarijada. Tradicionalna manifestacija je osnovana 2006. godine u Morinju od strane članova lokalnog rock benda Epitaf. Nakon dvije godine pauze zbog epidemioloških mjera održaće se po 15. put.Ove godine nastupiće tri benda.

Bend „Mikrokozma“ osnovali su, u Podgorici jula 2011. godine, Enes Zejnilović
(gitara, rođen u Prištini 1987), Nikola Tomić (bas, vokal, rođen u
Bijelom Polju 1977) i Stanislav Nikičević (bubnjevi, rođen u Nišu 1966)
Prvi nastup je bio tog ljeta na White Field Jazz festivalu u Bijelom Polju
Tokom sledećih godina često su nastupali po Crnoj Gori na festivalima, u klubovima, ali i na pjesničkim večerima.
Prvi album „Mikrokozma“ je objavljen pod izdavačkom kućom Dallas records krajem 2015. godine
Njihov drugi album „Ulicom Slobode“ (2021)
Muzički kritičari su saglasni – „Mikrokozma“ čuva onaj prefinjeni i prepoznatljivi zvuk rok muzike iz sedamdesetih i osamdesetih godina.
Cardinal Point je nastao početkom 2021 god. u Vranju. Bend su osnovali Milan Stojković (bubnjevi) i Dejan Mitić (bas gitara). Ostali članovi su Darko Trajkovski (vokal,gitara) i Nemanja Dejanović (gitara). Pravac njihove muzike može da se okarakteriše kao „southern/stoner/hard rock“. Bend je učestvovao na brojnim takmičarskim festivalima u kojima su redovno bili nagrađivani od strane žirija. Na svom posljednjem takmičarskom festivalu čuvenom Demo festu u Banja Luci su osvojili nagradu publike. Njihov album „Spit On Trust And Reliance“ je proglašen za najbolji debi album 2015.god. i našao se među 30 najboljih u regionu. Do kraja godine bend će objaviti i svoj drugi studijski album.
SANITARIUM je metal bend iz Beograda.
Ono što opisuje Sanitarium je nenormalna količina energije koju ostavljaju na bini i kontakt sa publikom. Na binu izlaze kostimirani, sa svojim alter-ego likovima gde svako ima svoju ulogu. Bend je pobjednik nekoliko takmičarskih festivala, među njima su Zaječarska Gitarijada i Bunt Rock Festival.


Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga