Na 23. Hercegnovskoj likovnoj sceni više od 60 likovnih izrazaFoto: Facebook

Otvaranje 23. Hercegnovske likovne scene zakazano je za sjutra, 16. decembra u 18 časova u galeriji “Josip Bepo Banković”.

Na poziv koji je umjetnicima upućen u susret tradicionalnoj manifestaciji Hercegnovska likovna scena odazvalo se njih 62. Pored naših sugrađana, želju da izlažu pokazali su i brojni ruski i ukrajinski umjetnici, koji su za život odabrali upravo Herceg Novi jer ih, po svemu sudeći, stvaralački nadahnjuje.

Umjetnici-učesnici, kako akademski slikari, tako i autodidakti, publici će se predstaviti djelima na papiru, platnu, drvetu, majolikom i poliesterom, apstrakcijama i figuracijama. Prema riječima kustosa umjetničke zbirke, Jasmine Žitnik, likovna scena će ukazati na stanje umjetničkog života u našem gradu, ali dati i nagovještaje novih tendencija. Izložena su i djela primijenjene umjetnosti, kao i monumentalne skulpture.

Izložbu će zainteresovani moći da pogledaju u decembru i tokom januara, najavljuju iz JU „Gradski muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković“ Herceg Novi.

Napominju da je posjeta ustanovama kulture dozvoljena uz poštovanje važećih epidemioloških mjera.

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services