ispitivanja vode

Na većini kupališta voda odličnog kvaliteta

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 109 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo od 13. do 16. septembra ove godine, pokazali su da je na 80,7% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 7,3% lokacija dobrog, dok je na 11,9% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta – saopšteno je iz JP”Morsko dobro” Budva.
Rezultati analize kvaliteta morske vode za 109 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo od 13. do 16. septembra ove godine, pokazali su da je na 80,7% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 7,3% lokacija dobrog, dok je na 11,9% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta – saopšteno je iz JP”Morsko dobro” Budva.U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 21 lokaciji, od čega je na njih 14 ona bila odličnog, na 4 dobrog, a na 3 zadovoljavajućeg kvaliteta. – sapšteno je iz Morskog dobra.

U opštini Ulcinj, od ukupno 18 lokacija na kojima se realizuje Program praćenja sanitarnog kvaliteta, morska voda je bila odličnog kvaliteta na njih 17 dok je na 1 ona bila zadovoljavajućeg kvaliteta. Analize su pokazale da je morska voda bila odličnog kvaliteta na 10 lokacija u opštini Bar, dobrog na 1 lokaciji, te zadovoljavajućeg kvaliteta na 4 lokacije u ovom gradu.

Kada je u pitanju opština Budva, Program se realizuje na 32 lokacije, od kojih je na njih 31 voda bila odličnog kvaliteta, a na 1 lokaciji dobrog kvaliteta. U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno 9 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih 7, dok je na 2 lokacije ona bila zadovoljavajućeg kvaliteta. Analize su pokazale da je u Kotoru na 9 lokacija voda bila odličnog, na 2 lokacije dobrog i na 3 zadovoljavajućeg kavliteta.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga