Cijene nafte

Nafta skočila na 83 USD nakon podataka iz SAD-a

Nafta je skočila iznad 83 USD budući da su podaci iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pokazali ubrzani tempo zapošljavanja na početku godine, podstakavši optimistična očekivanja o potražnji.
Nafta je skočila iznad 83 USD budući da su podaci iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pokazali ubrzani tempo zapošljavanja na početku godine, podstakavši optimistična očekivanja o potražnji.Na londonskom tržištu cijena barela je bila viša 1,16 USD i iznosila je 83,33 USD. U gotovo istom iznosu barel je poskupio i na američkom tržištu, gdje se njime trgovalo po 77,18 USD, prenosi SEEbiz.

U fokusu je bio podatak o zapošljavanju u SAD-u kako bi procijenili stanje u najvećoj svjetskoj ekonomiji i izglede za potražnju za naftom.

Izvještaj je pokazao da su američki poslodavci neto u januaru otvorili nešto više od pola miliona radnih mjesta, dvostruko više nego na kraju prošle godine.

Rast plata blago je usporio, što bi trebalo da umiri centralnu banku, fokusiranu na obuzdavanje inflacije podizanjem troškova zaduživanja. Ekonomisti strahuju da će više kamatne stope zaustaviti i privredu, a time i potražnju za naftom.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services