Najveća i najstarija ponta u Risnu se urušila u moreFoto: MZ

Srećom na ponti, u trenutku njenog urušavanja u vodu, nije bilo kupača. Na potrebu sanacije ove lijepe, dugačke ponte, koja je među mještanima i turistima omiljena upravo i zbog njene pozicije, iz Mjesne zajednice (MZ) Risan nadležnima su više puta ukazivali, ali su, kako tvrde, njihovi apeli Javnom preduzeću (JP) za upravljanje morskim dobrom, ostali bez adekvatne reakcije.

– Sva naša borba u prethodnom periodu da se ova ponta spasi bila je uzaludna; ona je pukla i dijelom pala u more. Srećom tom prilikom niko nije nastradao, jer tada na njoj nije bilo kupača – kaže sekretarka MZ Adrijana Petričević za „Dan“, dodajući da je tu nekada bilo kupatilo, sa javnim toaletom i djelom za presvlačenje, te da je dio ponte renoviran prije 30-tak godina.

 – Ponta se nalazi u obalnoj zoni i pod upravljanjem JP Morsko dobro kojem smo u prethodnom periodu uputili niz dopisa i molili ih, bukvalno preklinjali, da se ponta sanira da ne bi došlo do ovoga što se upravo desilo. Sami taj dio je star je 100 godina i nalazi se u blizini Zadužbine Ljubatović. Ni na jedan dopis i molbu nikada nisu odgovorili, pustili su da se ovo desi, tvrdi Petričević.

Kaže i da su bezbroj dopisa upućivali preduzeću tražeći sastanak na temu održavanja obalnog dijela. Budući da od prvog njihovog dopisa, još 15. marta 2021., ni jedan problem vezan za Risan, tvrde, nije riješen, tražili su i sastanak sa direktorom i predsjednikom UO Morskog dobra.

– Od prvog obraćanja početkom 2021. ni jedan problem vezan za Risan nije riješen. Turističku sezonu 2021. dočekali smo sa slomljenim i devastiranim plažama i pontama, pokvarenom javnom rasvjetom koja je u zoni morskog dobra itd. Gradska plaža ili nekadašnje „Javno kupatilo“, koje se nalazi kod naselja Stara Slanica, je propalo i pola plaže je „otišlo“ u more. Druga polovina je pukla iz koje izlaze pacovi i pod velikim je smećem nalik manjoj deponiji koja je izvor zaraze. S obzirom da smo imali sastanak sa predstavnicima Morskog dobra u Budvi i sa g-dinom Petrom Vujačićem, koji nijesu urodili plodom ni u najmanjem problemu vezanom za naše mjesto, obraćamo se direktno vama kako turističku sezonu 2022. ne bi dočekali kao i prethodnu – piše u dopisu MZ upućenom čelnicima JP Morsko dobro Mladenu Mikijelju i predsjedniku UP preduzeća Blažu Rađenoviću.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga