Korona virus

Nakon praznika povećan broj zaraženih korona virusom

Ljekari ukazuju da je nakon praznika povećan broj zaraženih korona virusom i da je u pitanju blaga klinička slika. U protekla 24 preminuo je jedan kovid pacijent, a još je 75 inficiranih. A u jeku respiratornih infekcija apotekama fale antibiotici za djecu.
Ljekari ukazuju da je nakon praznika povećan broj zaraženih korona virusom i da je u pitanju blaga klinička slika. U protekla 24 preminuo je jedan kovid pacijent, a još je 75 inficiranih. A u jeku respiratornih infekcija apotekama fale antibiotici za djecu.Nakon dužeg vremena, u Crnoj Gori se desio smrtni slučaj izazvan korona virusom. Doktorka Marija Vuković kaže da je ovih dana i broj zaraženih nešto veći.

„Nakon praznika što je bilo i za očekivati, jer je bilo proslava, bilježimo porast koronavirusom“, kazala je Vuković.

Pandemija, iako se o njoj sve manje govori, još traje. Da nije gotova opomenuo nas je novi soj, Kraken koji se pojavio u Americi. Crnogorski građani se podvarijante omikrona ne boje.

Anketirani građani uglavno kažu da se više ne boje korona virusa i da smo se već i navikli na razne vrste virusa, pa straha nema toliko. A smatraju i da su zaštićeni vakcinama.

U KOVID ambulanti u Donjoj Gorici juče je obavljeno 50 pregleda i oko 130 testiranja od kojih je 14 bilo pozitivno. Građanima, koji se jave zbog pregleda uglavnom su, kaze Vukovićeva, blagi simptomi.

„Najčešći problemi zbog kojih se pacijenti javljaju su infekcije gornjih respiratornih puteva, to je najčešće povišena temperatura, bol u grlu, povišena nazalna sekrecija, kašalj, kostobolja, bol u mišićima, malaksalost“, naglašava ljekarka.

No, iako vladaju virusi i prehlade, antibiotici za djecu u obliku sirupa, kao što su almacin, cefaleksin, panklav forte, fale u apotekama, saopštili su nam iz Montefarma. Kada će biti isporuka antibiotika, ne mogu precizno da kažu, jer nemaju informaciju ovlašćenih uvoznika o datumu isporuke.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services