Skip to main content


Narednih dana nas očekuje olujna bura – od petka toplije vrijeme
„Od petka do nedjelje, usljed priliva toplog vazduga, očekuje se primjetan porast temperature, pogotovo u centralnim i sjevernim oblastima. U primorskim oblastima i na području Podgorice temperatura će biti od 15 do 17 stepeni“, rekao je Micev agenciji Mediabiro.

Kako je naveo, sjutra će, uz jak, na udare olujni sjeverni vjetar, na sjeveru biti nešto više oblačnosti, a na jugu razvedravanje.

„Od četvrtka do kraja sedmice se očekuje sunčano vrijeme. Vremenske prilike će imati tendenciju postepenog razvredravanja i ne očekuju se sniježne padavine“, rekao je Micev.

z BURA JE PODIGLA OBLAKE MORS

On je pojasnio da se područje Crne Gore trenutno nalazi pod uticajem ciklonkse aktivnosti i anticikolna iz oblasti Sibira.

„Upravo iznad Crne Gore dešava se intezivna atmosferska interakcija između ova dva meteorološka sistema i zbog te burne interakcije imamo generisanje jakog olujnog sjevernog vjetra“, rekao je Micev.

Prema njegovim riječima, na sjeveru Crne Gore, u pravcu centralnih planinskih oblasti, oblačno je sa slabim sniježnim padavinama i sa sniježnim mećavama.

„Ovakva meteorološka situacija generiše jak sjeverni vjetar. Kratkotrajni lokalni udari sjevernog vjetra imaju olujni karakter. U pojedinim mjestima, gdje dolazi do efekta kanalisanog strujnog toka, kratkotrajni udarni vjetar ima i orkanski karakter, što znači da prelazi 28 metara u sekundi“, naveo je Micev.

Kako je rekao, visina sniježnog pokrivača na Žabjaku, prema podacima Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, na današnji dan u sedam sati je 52 centimetra.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare