• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Nastavlja se potraga za dječakom, velike nade u upotrebu ‘‘bočnog skenirajućeg sonara‘‘

Povoljnije vremenske prilike za potragu

Nastavlja se potraga za dječakom, velike nade u upotrebu ‘‘bočnog skenirajućeg sonara‘‘

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama u skladu sa Nacionalnim planom traganja i spašavanja na moru nastavlja potragu za nestalim dječakom u Hercegnovskom zalivu koja će se danas fokusirati na reon od hotela Plaža ka Škveru, Sutorini, Njivicama i Kobili, kazao je Žarko Lukšić pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.
Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama u skladu sa Nacionalnim planom traganja i spašavanja na moru nastavlja potragu za nestalim dječakom u Hercegnovskom zalivu koja će se danas fokusirati na reon od hotela Plaža ka Škveru, Sutorini, Njivicama i Kobili, kazao je Žarko Lukšić pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.– Pretraga počinje u 9 časova, kada će ronioci regionalnog centra za podvodna deminiranja  iz Bijele, Mornarice Vojske Crne Gore i Službe zaštite i spašavanja Kotor uraditi nekoliko zarona u more koje bi ovoga jutra trebalo biti bistrije – dodao je Lukšić.

Ističe da će pored toga kao i juče biti angažovana punim kapacitetima sva državna i privatna plovila i sredstva sa kopna i mora uz podršku Vojnog vazduhoplovstva Crne Gore čiji se helihopter očekuje oko 10 časova.

– Veliku nadu polažemo na upotrebu “bočnog skenirajućeg sonara“ koji će koristiti pripadnici Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore. U potragu će biti angažovani termalni dronovi UPSUL i Direktorata za zaštitu i spašavanje. U skladu za zahtjevima privatnih ronilaca obavićemo i njihovo kontrolisovano angažovana pod uslovom da se ne ugrozi operacija i drugih učesnici potrage. Ako tokom dana pretraga ne da rezultate, u dogovoru sa zajednicom ribara i humanih ljudi, obaviće se noćna pretraga sa tradicionalnim ribarskim alatom feral (svjetla za izlov ribe), kada će ribari u dva pravca iz Kumbora ka Rose i Herceg Novom uz samu obalu pokušati pronaći nestalog dječaka uz nadzor Sektora granocne policije – kazao je Lukšić.

Navodi da vremenske prilike, s obzirom na to da duva sjeverni vjetar i nema padavina ide im naruku u opsežnoj akciji na moru.

Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela potvrdio je  da se potraga nastavlja.

-Upravo se pripremamo, u devet sati ćemo biti na licu mjesta kad nastavljamo akciju- dodao je Mijajlović.

Podsjećamo, danas je sedmi dan potrage za dječakom koje je talas povukao u more, 17. januara na jednoj hercegnovskoj plaži kada je bila jaka oluja.Komentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Užas! Nema deteta!


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga