Nastavlja se potraga za nestalim ribaromUvala Valdanos

Ekipe Uprave pomorske sigurnosti i lučke uprave jutros nastavljaju potragu za nestalim ribarom kod Valdanosa. Danas je planirano da im se u akciji potrage pridruže i ronioci iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela, Herceg Novi. U Upravi pomorske sigurnosti sinoć su čekali da vremenski uslovi dozvole, a oko 19 sati ponovo su aktivirali potragu koja je trajala do 22 časa.

U koordinaciji sa NCC Podgorica, u periodu od 19 do 22 časa helikopterom Frontex izvršena je pretraga u zoni SAR od rijeke Bojene do zaliva Utjeha i prema otvorenom moru. Nestala osoba i čamac nisu uočeni. Potraga sa roniocima RCUD-a nastavlja se i danas.

Podsjećamo, Pomorski operativni centar Uprave pomorske sigurnosti dobio je preksinoć u 19.15 sati informaciju da je u uvali Kruče kod Starog Ulcinja u večernjim satima izašao na more ribar, te da je porodica izgubila svaki kontakt sa njega. Kako su saopštili, utvrđeno je da se radi o starijoj osobi, koja je upravljala malim čamcem od tri metra. Vremenski uslovi nisu bili naklonjeni, jer je duvao jak sjeveroistočni vjetar, koji je na momente dostizao udare i do 40 čvorova. Takođe, loši vremenski uslovi na moru otežali su potragu, koja je u jednom trenutku morala biti prekinuta.

Potraga se upravo nastavlja.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services