Nije bilo izlivanja fekalija u more
Podsjećamo, prethodnih dana na površini mora, duž obale, pojavile su se mrlje koje su kod građana izazvale zabrinutost. Za većinu je analizom utvrđeno da su u pitanju alge.

Dokić je u emisiji Mreža na TVCG1 istakla da nije bilo izlivanja fekalija u more, ističući da je obavljen inspekcijski nadzor, a bili su u kontaktu i sa svim nadležnim službama.

„To smo u obavezi kad se pojavi neka sumnja, kad je evidentna promjena koja ne djeluje lijepo. Ali to je prirodna pojava i nije bilo izlivanja fekalija“, tvrdi Dokić.

Saopštila je da su odradili fizičko-hemijsku analizu kvaliteta priobalnih površinskih voda zbog tada zastoja u radu fekalne stanice u Petrovcu, što su i prijavili.

„Sjutradan je urađen nadzor, urađena je kontrola kvaliteta vode i dobili smo rješenje, koje je pokazalo da je ispitana voda, sa fiziološkog, hemijskog i mikrobiološkog aspekta odgovara ekološko dobrom statusu kvaliteta, da zadovoljava zahtijevani kvalitet, da nije bilo prisutnosti bakterija, bez mirisa, dobre providnosti i primijetnom pjenom uz obalu i na prostoru pučine“, rekla je Dokić, navodeći da je to ono što je izazvalo sumnju kasnijih dana.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga