trajekt Kamenari – Lepetane

„Niko od zaposlenih na trajektnoj liniji neće ostati bez posla“

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović kazao je da je vraćanje trajektne linije Kamenari-Lepetane u državno vlasništvo pravedno i dobro za građane, te da će pomoći Vladi u sprovođenju tog plana. Istakao je da će svi zaposleni nastaviti da rade kao i do sad. Komnenović je dodao da Morsko dobro jutros uspješno prevozi putnike trajektom.
Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović kazao je da je vraćanje trajektne linije Kamenari-Lepetane u državno vlasništvo pravedno i dobro za građane, te da će pomoći Vladi u sprovođenju tog plana. Istakao je da će svi zaposleni nastaviti da rade kao i do sad. Komnenović je dodao da Morsko dobro jutros uspješno prevozi putnike trajektom.Upravljanje trajektima predato je Javnom preuzeću Morsko dobro, kojem je za to dat rok od 45 dana.

Komnenović je u emisiji „Dobro jutro Crna Goro“ istakao da zaposleni koji trenutno rade na trajeknoj liniji ne treba da brinu.

“Pričali smo na Vladi. Svi će imati svoje mjesto i svi će nastaviti da rade na drugačiji način, ali na isti pozicijama“, rekao je on.

Zastoja i praznog hoda neće biti, kazao je Komnenović i dodao da Morsko dobro jutros uspješno prevozi putnike trajektom.

„Jedno od rješenja je i da se u posao uključi Barska plovidba, što smatram da je korektno“, kazao je on.

Istakao je da Vlada u ovoj odlucim ima podršku Tivta i Herceg Novog.

“Ja se iskreno nadam da će uskoro da se formira i Vladina komisija koja će raditi na koncesionom aktu kako bi se urecio cijeli taj posao. Sigurno je da će Opštine Tivat i Herceg novi davati podršku Vladi po ovom pitanju na način odbrane javnog interesa i da lokalne uprave budu uključene u taj posao”, rekao je Komnenović.

On je objasnio da mještani Lepetana i Kamenara godinama trpe najveći teret tog više decenijskog posla.

“Pa kad trpe teret, nije na odmet da imaju benefite od toga. Nadam se da smo konačno morali da razmrimo taj gordijev čvor koji je decenijama opterećivao i Vladu”, kazao je on.

Komnenović je kazao da trajektna linija nikada nije upisana od strane Uprave pomorske sigurnosti, što znači da nije bilo ni formalno-pravnog načina da se ta koncesija formalizuje.

“Sad je vrijeme da Uprava pomorske sigurnosti prvo ucrta tu trajektnu liniju u zvanične karte i da je uvrsti u posao”, kazao je on.

Pomenuo je i da su tivatski vatrogasci morali plaćati kartu kako bi gasili požare u Herceg Novom.

“Tako da smo na pragu rješenja, da ono bude pravedno i da budu zadovoljni građani”, kazao je Komnenović.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services