Novi protest zaposlenih Instituta „Dr Simo Milošević“Institut " Dr Simo Milosević"

Sindikalna organizacija Instituta „Dr Simo Milošević“ najavila je protestnu šetnju u cilju obraćanja Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Ministarstvu ekonomskog razvoja, Fondu zdravstva i Opštini Herceg Novi da preduzmu neophodne aktivnosti na očuvanju Zavoda i doprinose za obavezno socijalno osiguranje.

Zaposleni u Zavodu nisu primili dvije plate za oktobar i novembar, iako im je obećana isplata za oktobar do kraja prošle sedmice. Mirna protestna šetnja zakazana je za utorak, 14. decembra sa početkom u 10 časova na platou ispred Instituta. Zaposleni će se kretati ulicama: Dubrovačka, Save Ilića, Pete crnogorske brigade, Norveška nazad do Instituta.

Radnici te ustanove su 16. novembra održali štrajk upozorenja zbog neisplaćenih zarada za dva mjeseca, dugovanja Fonda zdravstva od 650 000 eura, ali i neizvjesne i teške finansijske situacije u kojoj se ova renomirana ustanova nalazi. Septembarske zarade radnicima su isplaćene dan nakon jednosatnog štrajka, a zaostala za oktobar, prema obećanjima, trebalo je da bude isplaćena do kraja prethodne sedmice. U Institutu je zaposleno 570 radnika.

Podsjetimo da su radnici te ustanove tražili strategiju od Vlade Crne Gore da bi se  našli trajno rješenje za poslovanje Instituta. Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services