• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Novljani i Kotorani najbolji na regionalnom takmičenju „Koliko poznaješ bokeške izraze”

Kviz

Novljani i Kotorani najbolji na regionalnom takmičenju „Koliko poznaješ bokeške izraze”

Ekipa-Skalinada-Foto: OŠ Dašo Pavičić U kotorskoj OŠ “Njegoš” u subotu je završeno regionalno takmičenje „Koliko poznaješ bokeške izraze“, na kojem je ekipa „Skalinada“ iz OŠ “Dašo Pavičić” postigla odličan rezultat i dijeli prvo mjesto sa vršnjacima iz škole domaćina takmičenja.
Ekipa-Skalinada-Foto: OŠ Dašo Pavičić U kotorskoj OŠ “Njegoš” u subotu je završeno regionalno takmičenje „Koliko poznaješ bokeške izraze“, na kojem je ekipa „Skalinada“ iz OŠ “Dašo Pavičić” postigla odličan rezultat i dijeli prvo mjesto sa vršnjacima iz škole domaćina takmičenja.Da su se u finalu susreli pravi znalci bokeških izraza potvrđuje i podatak da je rezultat bio nerješen i u regularnom, a potom i u dodatnoj disciplini.

 

Ekipu “Skalinada” čine Ana Baltić, učenica VIII1, Luka Kovačević, učenik VIII3 i Andrija Sladović, učenik VIII6.

Kviz Bokeški izrazi

Oni su se nakon školskog takmičenja 1. marta marljivo pripremali za takmičenje u Kotoru. Njihov mentor bila je prof. Bojana Mijović. U pripremi djece za takmičenje veliki udio imala je Marija Đurović, roditelj i aktivan član lokalne zajednice. Takođe, svoj doprinos dala je prof. Sandra Seferović.

 

Takmičenje je još jedan način da se prije svega očuvaju jezičke specifičnosti našeg podneblja.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services