IJZ

Novozaraženih 99, bez preminulih

U Crnoj Gori u posljednja 24 sata, registrovano je 99 novozaraženih korona virusom, dok preminulih od posljedica izazvanih tim virusom nije bilo, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).Institut za javno zdravlje Crne Gore apeluje na građane da poštuju važeće protivepidemijske mjere i da se vakcinišu protiv COVID-19, posebno osobe u povećanom riziku od razvoja teških kliničkih formi bolesti (osobe sa komorbiditetima, hroničnim bolestima i imunodeficijencijom).

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (neđelja 11.09.2022. godine) završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 616 uzoraka na novi koronavirus.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih dana 11.09.2022. godine iznosio je 16,07%.

Od prethodnog saopštenja, IJZCG nijesu prijavljeni smrtni slučajevi povezani sa SARS-KoV-2 infekcijom.

Ukupan broj preminulih povezanih sa KOVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2 778.

Do 15:00 časova prijavljen je oporavak kod 108 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva KOVID-19 u Crnoj Gori iznosi 1 046.

Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 277 440.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga