• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Novski humanista, dobitnik Oktobarske nagrade Zdravko Bato Sijerković preminuo u 75. godini života

246 puta davao krv nikad ne pitajući se za koga

Novski humanista, dobitnik Oktobarske nagrade Zdravko Bato Sijerković preminuo u 75. godini života

Čuveni novski humanista, Zdravko Bato Sijerković, preminuo je 3. februara u svom rodnom gradu. Bata ćemo pamtiti kao crnogoskog rekordera u davanju krvi i nesebičnosti koju je pružao tokom svog života.
Čuveni novski humanista, Zdravko Bato Sijerković, preminuo je 3. februara u svom rodnom gradu. Bata ćemo pamtiti kao crnogoskog rekordera u davanju krvi i nesebičnosti koju je pružao tokom svog života.Dobitnik je raznih priznanja, nagrada, plaketa i povelja: Plakete Crvenog Krsta i Ministarstva zdravlja, Srebrni znak (1970), Pozlaćeni znak (1978), Plaketa (1978), Oktobarska nagrada Herceg Novog (1998), Plaketa sa zlatnim likom Sv.Vasilija Ostroškog Ministarstva zdravlja Crne Gore (2004), priznanje Željezare Nikšić (2005), Orden za humanost i ljubav prema čovjeku (2010), Plaketa Crvenog Krsta i Ministarstva zdravlja (2017).  Bato je čak 246 puta darovao krv, ne samo u Crnoj Gori već i u inostranstvu.

Prvi put je dao krv sa nepunih 18 godina, 1966. godine kada mu se povijedio prijatelj, nakon toga preko 50 godina je donirao nikada ne pitajući kome treba.

Bata ćemo pamtiti kao humanistu i čovjekoljuba koji je spasio mnoge živote, zaduživši ne samo svoj rodni grad već i Crnu Goru i šire da ga se sjećajmo ga se sa naklonošću i beskrajnim poštovanjem.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services