Skip to main content


NVO Radnici Boke: Naknade za menadžment važnije od 240 porodicaFoto: Jadran Novi- fotografija sa protesta

Pozivaju da se objasni kako su naknade zaposlenih u menadžmentu došle na red prije ostatka zaposlenih koji se nalaze na rubu egzistencije.  Postoji sumnja da se namjerno odlaže stečaj, naveo je Đorđe Rajak pozivajući sve nadležne institucije da odgovore zašto se od aprila odugovlači stečaj, jer im je odgovoreno da je problem u prikupljanju dokumentacije, a oni u to sumnjaju. 

Radnici napominju da se ništa ne uplaćuje preko raćuna Vektrine Boke. 

Najavili su da će sačekati nekoliko dana na mišljenje ili odluku Skupštine Crne Gore, a potom preduzeti konkretnije korake da ostvare svoja prava.

IMG 9552

U Privrednom sudu za sutra je zakazano ročište za uvođenje stečaja u Vektru Boku po zahtjevu Uprave prihoda i carina zbog duga od preko milion eura.

Zbog dva velika protesta zaposlenih dvije velike firme u našem gradu, tražili smo komentar Srđe Kekovića predsjednika Unije slobodnih sindikata. On je poručio da je Vektrina Boka jedna u nizu neuspješnih privatizacija, da su insistirali da se raskine privatizacioni ugovor, što se do danas nije desilo. Smatra da trebaju da ispitaju slučaj Vektrine Boke nadležne institucije i da snažnije stanu u odbranu radničkih prava. Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci