Veliki dan za školu

Obilježena 101. godina srednjoškolskog obrazovanja u Tivtu

Srednja mješovita škola “Mladost” iz Tivta, sinoć je proslavila 101. godinu srednjoškolskog obrazovanja u Tivtu. U to ime organizovana je priredba pod nazivom “Naša mila Boko”, koja je počela himnom u izvođenju hora SMŠ pod vođstvom profesorice Ivane Komnenović.
Srednja mješovita škola “Mladost” iz Tivta, sinoć je proslavila 101. godinu srednjoškolskog obrazovanja u Tivtu. U to ime organizovana je priredba pod nazivom “Naša mila Boko”, koja je počela himnom u izvođenju hora SMŠ pod vođstvom profesorice Ivane Komnenović.Direktorica škole, Marija Čučković Vujnović, kazala je ovo veliki dan za školu.

“Veliki broj učenika koji su se obrazovali i obrazuju u širokom spektru obrazovnih programa, tradicija dobre nastave, uspjesi na takmičenjima, posebna briga o djeci, dobri uslovi za rad i učenje, pokazatelji su našeg kvaliteta. Ponosam što možemo reći da su u našoj školi radili i rade nastavnici čiji su radni uspjesi izvanredni. Oni pred učenike postavljaju izazove i inspirišu ih da pomjeraju sopstvene granice u razmišljaju i učenju. Projekti, saradnja sa lokalnom zajednicom, sa opštinskim i državnim institucijama, stručni seminari, radionice, kao i učešća na raznim državnim i međunarodnim takmičenjima, predstavljaju samo neke od brojnih aktivnosti naših profesora i učenika. U toku školske 2020/2021. aplicirali smo na više javnih poziva u svrhu unapređenja vaspitno-obrazovnog rada. Potrebno je istaći dvije velike donacije koje je škola dobila, i to savremena kuhinja za potrebe praktične nastave, investitora iz evropskih fondova, 16 modernih lap topova, brenda FiveG iz Podgorice. Za nesmetano izvođenje nastave, Ministarstvo je obezbijedilo 30 lap topova i školski inventor za dvije učionice. Iz spostvenih sredstava škola je renovirala dvije učionice. Sjajna prošlost i duga tradicija su svakako važne i predstavljaju garancija kvaliteta i vjerujem da idemo stopama tradicije ovoga kraja i da radimo sve najbolje za naš grad”- kazala je Čučković Vujnović.

Ona je zahvalila kolegama i saradnicima na odgovornosti i posvećenosti svom poslu i čestitala Dan škole učenicima, roditeljima, kao i građanima.

Učenici dramske sekcije profesorice Ružice Lazarević, izveli su dio predstave “Bokeški D mol”, nakon čega je uslijedio dug aplauz.

Uloga Katarine pripala je Dejani Purović, Renea je glumio Bogdan Vučković,  Stanka – Gojko Božović, Senka – Mia Kuč, Anka – Bjanka Telesmanić, kapetan – Mihajlo Simić, Ivo – Nikša Stanković, Baldo – Andrija Žižić i Vlajin – Dimitrije Bojanić.

U muzičkom dijelu nastupio je vokalni nonet Muzičke škole Tivat pod vođstvom profesorice Tamare Fistrič, kao i Doris Deković i Dora Štampić.

Na literarnom konkursu na temu “Boka” prvo mjesto pripalo je Lari Kružić, drugo Mojašu Kašćelanu i treće Mriji Vraneš. Na likovnom konkursu prvo mjesto pripalo je Ivani Živić, drugo Teodori Barbić i treće Milici Rančić.

Svečani koktel za prisutne pripremili su učenici i profesori obrazovnog programa “Kuvar”.

Program su vodili Jana Mrvaljević i  Luka Samardžić. Scenografiju je pripremila prof. Milica Krivokapić i likovna sekcija, kostime za predstavu je posudila KUD “Boka”.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga