Očekuje se unapređenje saradnje MKI i lučkih kapetanija i njihovih ispostava
Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić boravio je danas sa državnim sekretarom Zoranom Radunovićem i generalnom direktoricom Direktorata za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu Tanjom Janović  u radnoj posjeti Lučkoj kapetaniji Bar i Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama .

Na početku razgovora Ministar kapitalnih investicija otvorio je nekoliko tema, u prvom redu važnih za funkcionisanje pomorske administracije.

Riječi je bilo o zakonskim i podzakonskim aktima čija je izrada u toku, planovima za narednu godinu kada je u pitanju zakonodavni okvir, ali i o izazovima sa kojima se u svakodnevnom radu susreću službenici Lučke kapetanije Bar.

Ministar Bojanić je naglasio da  u godini pred nama očekuje još dinamičniju saradnju na realiciji  ministarstva kapitalnih investicija i lučkih kapetanija i njihovih ispostava. Generalna direktorica Janović je istakla da je zajednički cilj da pomorska administracija funkcioniše efikasno i u skladu sa regulativama, a praćenje i implementiranje međunarodnih standarda moraju biti imperativ. Drzavni sekretar je naglasio da je vrijeme da rješavamo eventualna sporna pitanja u funkcionisanju kako bismo spremno dočekali ljetnju turističku sezonu, na zadovoljstvo turista, turističke privrede, ali i crnogorskih građana.

Predstavnici Lučke kapetanije su se saglasili i istakli da je početak godine pravo vrijeme da se sumiraju rezultati do sada realizovanih aktivnosti, ali i posveti pažnja izazovima sa kojima se suočavaju u svakodnevnom funkcionisanju.

Kada je riječ o aktivnostima Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, ministar Bojanić je naglasio da će resorno ministarstvo i u narednom periodu biti podrška pri realizaciji planova ove uprave. V.d. direktorica i predstavnici Ministarstva su se saglasili da je zajednički cilj bezbjedno funkcionisanje pomorskog saobraćaja, te da zajedno imamo ozbiljan zadatak u dijelu daljeg razvoja i napretka upravljanja lukama.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga