Skip to main content


Za opštinu Budva

Od 15. maja do 1. avgusta lakše do ličnih karata, pasoša, dozvola za boravak i rad stranaca…

Odlukom ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića određeni su upravni dani, za period od 15. maja do 1. avgusta tekuće godine, u cilju pružanja usluga građanima iz oblasti upravnih poslova, državljanstva i stranaca za područje opštine Budva, mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan, saopštili su iz ovog resora.
Odlukom ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića određeni su upravni dani, za period od 15. maja do 1. avgusta tekuće godine, u cilju pružanja usluga građanima iz oblasti upravnih poslova, državljanstva i stranaca za područje opštine Budva, mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan, saopštili su iz ovog resora.„Imajući u vidu turističku sezonu, veći priliv stranaca, te  priliv lica iz ratom zahvaćene Ukrajine, a time i porast frekvencije i gustine saobraćaja, građani opštine Budva, mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan, poslodavci, predstavnici turističke privrede i druga zainteresovana javnost, biće u prilici da na jednom mjestu, u mobilnoj kancelariji Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Budva, u krugu Policijske stanice u Petrovcu, podnesu zahtjeve za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, izvoda iz matičnih registara i uvjerenja, zahtjeve za izdavanje dozvola za boravak i rad stranaca, kao i zahtjeve za izdavanje isprave licima iz Ukrajine sa odobrenom privremenom zaštitom u Crnoj Gori“, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako su naveli, „u želji da se izađe u susret potrebama građana, upravni dani u navedenom periodu biće prilika da se olakša  pristup pravima, odnosno omoguće jednaka prava na pristup uslugama za sve djelove populacije. Takođe,  doprinijeće se smanjenju gužvi i dužine čekanja na uslugu, posebno vodeći računa o osjetljivim kategorijama“.

„Uvjereni smo da će se na ovaj način unaprijediti odgovornost nadležnih institucija za kvalitet usluga koje pružaju građanima i da će predstavljati primjer dobre prakse“, zaključili su iz Ministartsva unutrašnjuh poslova.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci