Održana protestna šetnjaFto: Radio Tivat

 Jedan od zahtjeva jeste i da bar jedan član  Upravnog odbora preduzeća Aerodromi Crne Gore ibude predstavnik Tivta i Tivćana.

Građani su jutros u 8 sati,  se okupili pored Sportske dvorane Župa i krenuli put aerodroma odnosno do raskrsnice za ulaz na tivatski aerodrom. Saobraćaj na jedinom magistralnom putu kroz naš grad se odrvijao usporeno, jednom kolovoznom trakom a skup je  prijavljen policiji.

Na kraju protestne šetnje, prisutnima se obratio Igor Radošević:

„Želio bi najprije da vam se zahvalim što ste došli na građanski protest slobodnih građana. Mi smo ovdje bez zastava, sa različitim političkim, vjerskim, nacionalnim razmišljanjima ali svi zajedno na jednom cilju-da sačuvamo naš aerodrom Tivat i hvala vam što ste ovdje. Svi naši apeli, pisanja prema Vladi, prema Podgorici, ostali su bez odgovora. Naišli smo na zid ćutanja pa smo se zato odlučili na ovaj korak, barem da nas vide.

Iza nas je najveći resurs Tivta i Boke, aerodorm Tivat. Znači, nesposobna 41., 42., i tako svaka naredna vlada jer izgleda da se ovdje samo ljudi mijenaju a metode prema Tivtu i Boki ostaju iste. Želimo da dignemo glas, da ih upozorimo – mi smo spremni na saradnju. Dosadašnje vlade su pokazale nesposobnost, kao i država, da upravljaju ovim preduzećem. Potpuno smo saglasni sa njihovom konstatacijom da je ovo „zastiđe“. Jeste ali ne naše nego njihovo pošto su oni upravljali ovim preduzećem svih ovih godina. Zato ih pozivamo na razgovor. Imamo model da se dogovorimo da aerodrom Tivat, nezavisno od aerodroma Podgorica, može biti sjajna priča i države Crne Gore  i bokeljskih opština. Pošto je kod naših vlada prethodnih, sadašnih, budućih moderno da se pozivaju na evropske integracije i EU, pozivam ih da pođu ne mnogo daleko. Aerodrom Dubrovnik, Čilipi sjajna saradnja države i Dubrovačke županije napravljen prelijepi aerodrom a o obimu saobraćaja da i ne govorim. Isto tako bi pozvao da pođu do iste države, do aerodroma Zagreb gdje je aerodrom dat u koncesiju. Danas imamo nezadovolne radnike aerodroma Zagreb i državu koja je spremna raskinuti koncesiju sa koncesionarom.

Ovo je tek okidač i početak nečega dobrog. Na kraju, još jednom pozivam buduću Vladu Crne Gore da nam se obrati i da zajedno radimo novi, ljepši aerodrom Tivat jer za to imamo i potencijala i finansija”, rekao je Radošević.

Organizatorka skupa Sandra Sindik zahvalila je prisutnima i kazala da je bila spremna za situaciju u kojoj bi Igor i ona sami šetali:

Hvala vam od srca što ste došli. Dok smo šetali sjajna misao mi je pala na pamet i želim da je podijelim sa vama. Na sve ove glavice okolo, sa najljepšim pogledima, leže kosti starih koji su ovdje dali zemlju i poklanjali je. Biće kasno Tivćani kad vam kažu da selite te kosti jer su odlučili da uzmu i ta grobna mjesta. Ljudi, probudite se. Oduzeše nam sve – od obale, do svakog preduzeća koje je zapošljavalo Tivćane u najvećem broju. Hvala vam još jednom od srca što ste došli.

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga