Nevrijeme u Crnoj Gori

Olujna bura na primorju i dalje stvara probleme

Jak olujni vjetar, koji na primorju duva od subote dostizao brzinu višu od 100 kilometara na sat, pričinio je veliku materijalnu štetu, a saobraćaj na pojedinim putevima je satima bio blokiran.
Jak olujni vjetar, koji na primorju duva od subote dostizao brzinu višu od 100 kilometara na sat, pričinio je veliku materijalnu štetu, a saobraćaj na pojedinim putevima je satima bio blokiran.Jak olujni vjetar, koji na primorju duva od subote dostizao brzinu višu od 100 kilometara na sat, pričinio je veliku materijalnu štetu, a saobraćaj na pojedinim putevima je satima bio blokiran.

Kako prenose lokalni mediji, vjetar je obarao stabla, nosio krovove, kontejnere i mobilijar, kidao kablove sa dalekovoda.

Iz AMSCG su upozorili da je zbog jakih udara vjetra i učestale pojave odrona neophodna dodatna opreznost. Oni su savjetovali opreznu vožnju prilagođenu trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.

Tivat – potopljen još jedan brod

Na Obali Đuraševića u Tivatskom zalivu sinoć je usljed jake bure, koja duva brzinom od 35 do 75 čvorova, potopljeno još jedno plovilo. U pitanju je brod „Posejdon“, potvrdili su iz Uprave pomorske sigurnosti iz Bara.

O potapanju broda obavještena je Lučka kapetanija i Inspekcija sigurnosti plovidbe na moru, koja će naložiti vlasnicimapotopljenih plovila da ih uklone iz more kad se zato stvore uslovi, istakli su iz Uprave, javlja Radio Tivat.

Bijela u gašen požar

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja sinoć su intervenisali u Bijeloj i uprkos jakom sjevernom vjetru za sat i po lokalizovali i ugasili požar.

Kotor 

Radnici DOO Komunalno Kotor uklanjaju drveće, grane, stakla, djelove krovova i ostali materijal, sa lokalnih i magistralnih puteva, koji je nanesen uslijed jakog vjetra.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services