Vrijeme danas

Olujni vjetar, pljuskovi i grmljavina

Narandžasti meteo-alarm danas je na snazi kao znak upozorenja na nevrijeme i odnosi se na čitavu teritoriju Crne Gore. Građani se upozoravaju i na uslove u saobraćaju, koji su nešto slabiji zbog vremenskih nepogoda.
Narandžasti meteo-alarm danas je na snazi kao znak upozorenja na nevrijeme i odnosi se na čitavu teritoriju Crne Gore. Građani se upozoravaju i na uslove u saobraćaju, koji su nešto slabiji zbog vremenskih nepogoda.Podsjećamo, juče je Zavod za Hidrometeorologiju i seizmologiju objavio  saopštenjeu kojem navodi da se za danas,  posebno u južnim i centralnim djelovima Crne Gore,  očekuju nestabilne vremenske prilike sa obilnijom kišom, lokalno očekuje se kiša jakog intenziteta i topljenje snijega u planinama.

Očekuje se jak na udare i vrlo jak južni vjetar, posebno vrlo jaki udari očekuju se u višim predjelima na sjeveru i duž obale.

U južnom Jadranu očekuje se talasasto more i podizanje nivo mora uz obalu.

Kao posljedica ove prognostički  značajne meteorološke situacije i  kratkotrajno obilne količine vode,   lokalno  moguće su kratkotrajne bujične implikacije (flashflood efekti) u urbanim sredinama,  na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica, posebno na mjestima gdje je narušeno prirodno oticanje vode.

Na potencijalno ranjivim mjestima, mogući su lokalni odroni i klizišta posebno na lokalitetima gdje su vršeni značajni građevinski zahvati gdje su narušeni prirodna povezanost tla i prirodna stabilnost terena.

GalerijaKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services