Omogućava se rad ugostiteljskih objekata do ponoći, muzika može sa zvučnika
„Dozvoljava se rad dječijih igraonica. Omogućava se rad svih ugostiteljskih objekata do ponoći uz uslov da se ne dozvoli muzički program uz izvođenje pjevača, muzičara ili dj-eva Emitovanje muzike sa zvučnika je dozvoljeno. Ipak, imajući u vidu da je broj novoobljelih na dnevnom nivou i dalje visok, bez obzira na generalni trend pada, sve ostale mjere ostaju na snazi“, saopštio je direktor IJZ-a na današnjoj konferenciji za medije.

Mjere su na snazi od 20. janaura do 3. februara.

„Prvenstveno apelujem na omladinu da se pazi jer dolazi do prilivanja zaraze na starije. Do sada smo imali trend da najviše obolijevaju kategorije od 19 do 40 godina, a posljednje nedjelje je to kategorija do 40 do 65 godina i stariji“, istakao je Galić. 

Treća buster doza se može primiti tri mjeseca nakon prebolijevanja ili druge buster doze, naveo je on. 

Prvi put prethodne nedelje zabilježena su dva smrtna slučaja od omikron soja a oba pacijenta stara su bila oko 70 godina i imali su prethodna hronična oboljenja i bili nevakcinisani. Od 40 životno ugroženih u KBC-u, čak 85% je nevakcinisanih pacijenata što nam, kako je saopšteno, daje jasan odgovor da li treba da se vakcinišemo i da li vakcina štiti od omikrona koji se smatra blažim sojem od delta soja. 

Konferenciju možete pratiti uživo na našem portalu.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga