Skip to main content


Omogućeni video pozivi između ljekara i građana
U okviru projekta koji je finansiran iz fonda CEI (Central European Initiative) Institut za javno zdravlje Crne Gore izradio je Nacionalnu platformu za telemedicinu IJZCG podrška, saopštio je Institut za javno zdravlje (IJZ).

“Platforma omogućava ljekarima i zdravstvenim saradnicima da obavljaju video pozive i konsultacije sa pacijentima, građanima, kolegama. Video pozivi mogu da se zakazuju pozivanjem preko email adrese ili pokretanjem poziva i dijeljenjem veze sa drugom osobom, što omogućava brzu i laku komunikaciju između ljekara i pacijenata”, navodi se u saopštenju.

Platforma je zasnovana na pretraživaču, što je čini dostupnom za korišćenje na svim uređajima (PC/tablet/mobilni telefon) i ne zahtijeva instaliraje aplikacija ili dodatnih uređaja, te omogućava pristup na najjednostavniji način i kreirana je tako da garantuje privatnost komunikacije.

“Ova platforma nije ograničena samo na korisnike Instituta za javno zdravlje Crne Gore, već se nalog može kreirati za bilo koju osobu u domenu javnog zdravlja. Takođe, poziv se može poslati na bilo koju mail adresu, bez obzira da li se radi o pacijentu, kolegi ili partneru Instituta ili bilo koje druge javne ustanove”, zaključuju u saopštenju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare