AMSCG

Oprez zbog zbog mokrih i klizavih puteva

U Crnoj Gori danas se saobraća po mokrim i klizavim putevima, vidljivost je mjestimično smanjena, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMS), prenosi MINA.
U Crnoj Gori danas se saobraća po mokrim i klizavim putevima, vidljivost je mjestimično smanjena, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMS), prenosi MINA.


Foto: Ilustracija

Oni su upozorili da su na dionicama duž klisura i usjeka mogući sitniji odroni.

Podsjeća se da je upotreba zimskih guma za sva motorna vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

-Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi(sniježne padavine, snjeg ,led ili poledica na putu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu, na svim točkovima- navode iz AMS.

Minimalna dubina šare na gumama koje se koriste u ovom periodu je četiri milimetra. Na auto putu posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno za sva vozila.

Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje – Špiljani, saobraćaj će zbog rekonstrukcije biti u prekidu od osam sati i trideset minuta do 11 sati i 30 mimuta i od 13 sati i 30 minuta do 16 sati i 30 minuta.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-3, dionica Pljevlja-Metaljka, saobraćaj je obustavljen za sva vozila od 12 do 16 sati.

Na putu M-3 Šćepan Polje-Nikšić sabraćaj će se obavljati jednom trakom naizmjenično na mjestu radova.

Na magistralnom putu M-1 dionica Debeli Brijeg-Meljine, lokalitet Sutorina, zbog sanacije potpornog betonskog zida, režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni od osam do 17 sati.

Od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga