Opšta bolnica Kotor

Opšta bolnica Kotor uvela najsavremeniju metodu liječenja uroloških problema

Opšta bolnica Kotor uvela je nove metoda urološke prakse, odnosno lasersku dezintegraciju kamena u urinarnim putevima. Za te svrhe nabavljen je najsavremeniji tzv. Holmium laser za tretman bolesnika sa ovom vrstom zdravstvenih tegoba.
Opšta bolnica Kotor uvela je nove metoda urološke prakse, odnosno lasersku dezintegraciju kamena u urinarnim putevima. Za te svrhe nabavljen je najsavremeniji tzv. Holmium laser za tretman bolesnika sa ovom vrstom zdravstvenih tegoba.Problema sa kamenom u mokračnim kanalima, prema statistici, ima oko 20 odstro stanovništva regiona Boke Kotorske koji su oslonjeni na kotorsku Opštu bolnicu kao pružaoca zdravsvenih usluga na sekundarnom nivou.

Urolog u OB Kotor, dr Dragan Pratljačić ističe da pojava kalkuloze (kamena u urinarnim putevima) u svijetu varira od 1 do 20% od ukupnog broja stanovnika, a zavisi od geografskih, klimatskih, etničkih i naslednih faktora, kao i od navika u ishrani. U zemljama sa visokim standardom, ona se javlja kod više od 10% populacije.

Uz sklopu nabavke nove opreme za Odjeljenje urologije, obezbjedjen je i savitljivi i polusavitljivi ureterorenoskop, čime je, prema riječima dr Topiča, omogućen tretman konkremenata u svim nivoima urinarnog trakta – bubreg, ureter, mokraćna bešika.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga