„Opština da izvrši pritisak na državne vlasti, zatvaranje bolnice nedopustivo“Bolnica Meljine

Zatvaranje bolnice u Meljinama je nedopustvo, smatraju u Udruženju dijabetičara.

„Prvenstveno jer se u bolnici nalazi neophodan endokrinolog a potom i zbog niza takođe neophodne zdravstvene zaštite i kontrole pogotovo u hitnim i zahtjevnijim slučajevima. Takođe, suvišno je i pričati o neophodnosti opstanka bolnice za sve građane i posjetioce naše opštine. Ne ulazeći u razloge zašto se do ovog alarmantnog stanja došlo, jer nas uopšte ne zanimaju i njima se trebaju baviti nadležne službe, kao udruženje koje se bavi dijabetesom – jako teškim, pandemijskim, globalnim zdravstvenim problemom od kojeg u gradu boluje više od 3.000 građana, apelujemo ali i tražimo od Opštine da izvrši najsnažniji mogući pritisak na državne vlasti upravo zbog dobrobiti čitavog grada“, navodi se u saopštenju.

Takođe, od Ministarstva zdravstva i Vlade traže da najzad naprave konkretne korake a od svih zajedno konačan prestanak guranja ovog gorućeg problema pod tepih i njegovo jedino rješenje – opstanak i osnaživanje bolnice.

„Ko je kriv za ovo stanje svakog ko dobije bilo kakav zdravstveni problem u takvim trenucima uopšte ne zanima i time, ponavljamo, neka se bave nadležni. Bolnica ne smije da trpi jer to nije preduzeće bez kojeg se može. Zdravlje nije i ne može biti tržišna roba iako se možda tako čini zadnjih godina i decenija i to zna svako ko se suočio sa bilo makvim zdravstvenim problemom. Nama, malim ljudima, građanima Herceg Novog, je ta bolnica neophodna i sve se svodi na to, u suprotnom, džaba nam svi „jaki“ kapitalni projekti jer sjajevi apartmana, rezorta, hotela i inih blještavila neće i ne mogu pružiti pomoć kada je potrebna, a ne smijemo zaboraviti da baš niko nije imun, čak ni oni koji donose odluke. Ovom prilikom ujedno želimo pružiti punu podršku bolnici i svom njenom kadru uz iskrenu i snažnu želju da istraju i opstanu“, zaključuju iz UdruženjuKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services