• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Opština Tivat nastaviće da pruža podršku Dnevnom centru za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju

predsjednik opštine Tivat posjetio Dnevni centrar

Opština Tivat nastaviće da pruža podršku Dnevnom centru za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju

Predsjednik opštine Željko Komnenović posjetio je Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Tivtu, koji je nedavno dobio specijalizovano vozilo, polovni kombi sa 12 sjedišta i pokretnom rampom.
Predsjednik opštine Željko Komnenović posjetio je Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Tivtu, koji je nedavno dobio specijalizovano vozilo, polovni kombi sa 12 sjedišta i pokretnom rampom.


Foto:Radio Tivat

Do novembra mjeseca očekuje se i nabavka drugog, potpuno novog kombija, kapaciteta 8+1. Ukupna vrijednost ovih nabavki je gotovo 53 hiljade eura, od čega je najveći dio, 38.400 eura, obezbijeđen iz donacije NVO „Evropski dom“, 9.000 eura je od donatorske večeri uplatio hotel „Regent“, dok je preostali dio sredstava obezbijeđen iz budžeta Opštine Tivat, koja je završila i tendersku dokumentaciju za nabavku oba vozila.

Direktor Dnevnog centra Srđan Krunić je prilikom današnje posjete, predsjedniku opštine uručio zahvalnicu za razumijevanje, podršku i uspješnu saradnju koju Opština Tivat pruža toj ustanovi. Oni su zajedno obišli prostorije Dnevnog centra i korisnike.

„Naša ustanova radi tokom cijele godine, a nakon ljetnjeg perioda sada su svi korisnici sa nama i radimo u punom kapacitetu. Trenutno je u toku usklađivanje rasporeda sa djecom korisnicima koji idu u školu“ kazao je Krunić. On je predsjednika upoznao sa dnevnim aktivnostima koje sprovode, navodeći da kontinuirano unaprijeđuju i obogaćuju program u namjeri da djeci i mladima uljepšaju boravak. „Radimo na tome da organizujemo posjete Institutu „Simo Milošević“ u Igalu svakog petka, gdje postoji prilagođen bazen za potrebe naše djece. Ove sedmice posjetićemo Muzej i galeriju Tivat, gdje će biti održana likovna radionica. U saradnji sa tom ustanovom, plan je da se likovne radionice održavaju svake sedmice u našim prostorijama.“

Predsjednik opštine Željko Komnenović poručio je da će Opština Tivat nastaviti da pruža podršku, te sve svoje kapacitete i znanja ulagati u unapređenje rada Dnevnog centra. „Iako je zgrada Dnevnog centra stara tek dvije godine, jasno je da je ona neuslovna za nesmetan rad“, kazao je danas Komnenović. On je istakao da je za potrebe ove opštinske ustanove neophodno što prije izgraditi potpuno novi, veći objekat, koji će imati sve potrebne sadržaje, kao i dovoljan kapacitet da primi sve korisnike, uključujući i lica starija od 27 godina.

JU „Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju – Tivat“ u oktobru će proslaviti dvije godine od početka rada sa svojim korisnicima, kojih je trenutno 15.

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga