Uprava policije

Optuženi majka i rodbina: Primorali djecu da prosjače po Tivtu i Podgorici

Zbog trgovine ljudima, odnosno primoravanja maloljetnih lica na prosjačenje, sudiće se optuženima H.Z, V.B., S.B. i H.T.
Zbog trgovine ljudima, odnosno primoravanja maloljetnih lica na prosjačenje, sudiće se optuženima H.Z, V.B., S.B. i H.T.


Ilustracija

Kako je navedeno potvrđenom optužnicom Višeg suda, okrivljeni H. Z., B. V. i B. S., su u periodu od početka aprila 2019. godine sve do druge polovine marta 2021. godine na teritoriji Opština Tivat i Podgorica silom, prijetnjom i zloupotrebom odnosa zavisnosti, u cilju prosjačenja vrbovali oštećene.

– Koji su okrivljenoj H. Z. djeca od djevera, a okrivljenima B. V. i S. B. brat i sestra od strica, koristeći njihov odnos zavisnosti, na način što su oštećene u navedenom periodu vrbovali da prosjače koristeći njihov odnos zavisnosti obzirom da se o oštećenima nije starala osnovna porodica. Već su živjeli u zajedničkom domaćinstvu sa okrivljenima, koji su ih u više navrata odvodili na različite lokacije- navodi su optužnice.

Vršili su nasilje nad njima, tako što bi ih udarali po glavi i tijelu, rukama i nogama na koji način su oštećeni morali da se bave prosjačenjem, navodi su optužnice.

Zbog trgovine ljudima, odnosno primoravanja maloljetnih lica na prosjačenje, sudiće se optuženima H.Z, V.B., S.B. i H.T.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga