IZRADA PROJEKTA SPORTSKE SALE NAREDNE GODINE

OŠ „Ivo Visin“ Prčanj učenike dočekala u novom ruhu

Na ulazu ispred Osnovne škole „Ivo Visin“ Prčanj prvog dana nove školske godine bilo je veselo, a naročito uzbuđenje vladalo je među prvacima i njihovim roditeljima.Potpredsjednik Opštine Kotor Nebojša Ševaljević pozdravio je sve prisutne, sa željom da učenici/e stiču nova znanja i prijateljstva u novom ruhu ove obrazovne ustanove, a dobrodošlicu je ispred kolektiva škole, poželjela direktorka Petra Ćetković.
Ona se tom prilikom osvrnula na postignute rezultate u prethodnom periodu, kako u vaspitno-obrazovnom procesu, vannastavnim školskim aktivnostima, tako i u procesu uređenja objekta u kojem djeca danas borave. Uz podršku kolega i više ustanova iz naše Opštine, te lokalne zajednice, kaže, do danas je urađeno mnogo.
Tokom odvijanja vaspitno-obrazovnog procesa, pojasnila je, djeca su uzela učešće na mnogim takmičenjima.

„Bila su uspješna postižući rezultate u prirodnim naukama, na polju umjetnosti, književnosti. Uz podršku lokalne zajednice, bili smo dio Prčanjskog bazara, a Turistička organizacija opštine Kotor i ove godine može računati na naše učešće u okviru Kotorskog, zimskog karnevala. I ove godine organizovaćemo II prčanjski, proljećni kros“, saopštila je Ćetković, dodavši da su enterijer i eksterijer škole izmijenjeni.

„Zamijenili smo spoljnu i unutrašnju bravariju, sve učionice su okrečene, kabineti opremljeni didaktičkim sredstvima, a sve kako bi vi djeca na lakši i interesantniji način usvajali znanja“, rekla je Ćetković.

Direktorka je istakla činjenicu da će prčanjska škola biti organizator dnevnog boravka za djecu nižeg uzrasta i zahvalila predsjedniku Opštine Kotor Vladimiru Jokiću, kao i timu ljudi koji su na čelu sa  ministrom prosvjete Miomirom Vojinovićem odobrili sredstva i omogućili realizaciju ovog projekta.

„Kao bivšu profesoricu fizičkog vaspitanja i pedagoškinju posebno me raduje što će teren za fizičko vaspitanje i sport biti uskoro spreman za nastavu i sportske aktivnosti, saniran i adaptiran, sa novom podlogom, ogradom i mobilijarom. Zahvalnost dugujemo Opštini Kotor, Direkciji za izgradnju i uređenje Kotora, kao i Ministarstvu kulture i sporta na izdvojenim sredstvima, organizaciji i realizaciji ovog značajnog projekta“, naglasila je Ćetković.
Kako navodi, uz veliku podršku Opštine Kotor, predsjednika Vladimira Jokića i njegovih saradnika, objavljen je konkurs za idejno rješenje sportske sale u školi na Prčanju koja se dugo čekala.

„Nakon završenog, idejnog rješenja, krenuće se u izradu projekta, a temelji će biti postavljeni tokom naredne godine. Sljedećeg mjeseca počinje i rekonstrukcija, sanacija i adaptacija toaleta u školi“, poručila je Ćetković, pozdravivši đake prvake i njihove roditelje koji su sa radošću i ushićenjem čekali prvi školski čas.

„Želim vam da svim srcem krenete u jedan novi život. Od danas su pred vama mnogi izazovi, suočavanje sa životom punim ljubavi, empatije, drugarstva, tolerancije, suza, prepreka, uspona, padova, petica, jedinica. Za sve vas draga djeco, moje kolege i ja smo tu za vas. Da vas, uz poštovanje zakona i pravila naše zajedničke kuće podržimo, savjetujemo, učimo da prije svega budete dobri ljudi, poštujete sebi bližnjega, volite, uvažavate i prihvatate ljude oko sebe.

Oni bez kojih ni ja, a ni vi ne bi postigli dosadašnji uspjeh su moje kolege, a vaše učiteljice i nastavnice. To su: Mirjana Govedarica, Ljiljana Krivokapić, Jelena Kitić, Mirjana Knežević, Mirjana Krivokapić, Sanja Stevović-profesorica matematike i fizike, Martina Saulačić Lompar-profesorica italijanskog i engleskog jezika, Vesna Popović-profesorica nastavnica engleskog jezika, Tatjana Došljak- profesorica maternjeg jezika, Ljubica Vučinić-profesorica istorije, Snežana Sotirović-nastavnica biologije i hemije, Đorđe Zanata- nastavnik informatike i tehnike, Aleksandar Vulić-profesor fizičkog vaspitanja i sporta.  Od ove godine, likovnu kulturu će predavati profesor Ivan Stanković, nastavnica muzičkog vaspitanja biće Maja Lukšić, a profesorica geografije Anita Petrović“, zaključila je Ćetković.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga