• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Otvoren festival folklora u Tivtu: Ne vrti se svijete ko vreteno, već ko kolo, kolo bez granica !

FESTIVAL FOLKLORA

Otvoren festival folklora u Tivtu: Ne vrti se svijete ko vreteno, već ko kolo, kolo bez granica !

Stihovima glumca i pjesnika Dejana Đonovića otvoreno je drugo izdanje festivala “Kolo bez granica,”koje je okupilo u Tivtu oko 300 folkloraša iz šest zemalja – Crne Gore, Abanije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Hrvatske i Srbije, uzrasta od 10 do 14 godina.


FOTO: Radio Tivat

Rijeka malih folkloraša sa svim jedinstvom različitosti folklornih kostima svojih zemalja, prodefilovala je sinoć od nautičkog naselja Porto Montenegro do gradske rive Pine. Tamo je ovaj veliki i važan događaj zvanično otvorio predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović ističući da će Tivat naredna tri dana biti grad igre, dječijih osmjeha i centar dječijeg folklora u ovom djelu Evrope:

 Oko 300 mališana iz šest država regiona našli su se zajedno na ovom prelijepom događaju. Nadamo se da će im biti dobri domaćin i da će im pokazati sve što nudi naš grad i što ga to odvaja od ostalih gradova. KUD Boka je NVO od posebnog značaja za Opštinu Tivat i ovjenčana je brojnim nagradama i priznanjima. Ove godine slavi veliki jubilej, 45 godina rada, slaveći tradiciju i vještinu igre i sve ono što obilježava folklor, a znamo da je folklor prije svega strast i ljubav prema umjetnosti, pa sve ostalo. Ovaj festival je veoma specijalan i zahtjevan događaj i zato čestitamo KUD-u Boka , kao i svima onima koji su pomogli „Kolo bez granica“.

Nakon svečanog otvaranja Festivala, održan je koncert učesnika u kojem su se predstavili: FA „Ljupčo Santov“ iz Sjeverne Makedonije, FA „Iskritza“ iz Bugarske, KUD „Sveti Juraj“ iz Hrvatske, „Aldo Dance Gruop“, Albanija, KUD „Oplenac“, Srbija i domaćin KUD „Boka“.

Pokrovitelj MDFF “Kolo bez granica” u organizaciji KUD Boka je Opština Tivat, a podržan je od Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Porto Montenegra, Turističke organizacije Tivat, Centra za kulturu Tivat, Turističkog broda “Katica”, DOO Portokali i Water Group DOO- Voda Suza, uz medijsko sponzorstvo Radio Tivta.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga