Galatea Gallery

Otvorena izložba „Magija žene i čipke” na ostrvu Gospa od Škrpjela

Galatea Gallery iz Podgorice i Biskupski ordinarijat Kotor – Župni ured u Perastu organizovali su u Pomirbenoj dvorani na ostrvu Gospa od Škrpjela izložbu „Magija žene i čipke” slikarke Vesne Begović, bivše sudije Vrhovnog suda Crne Gore.
Galatea Gallery iz Podgorice i Biskupski ordinarijat Kotor – Župni ured u Perastu organizovali su u Pomirbenoj dvorani na ostrvu Gospa od Škrpjela izložbu „Magija žene i čipke” slikarke Vesne Begović, bivše sudije Vrhovnog suda Crne Gore.Jedan od povoda ovogodišnje izložbe je obilježavanje petnaest godina rada Galatea Gallery.

Izvod iz predgovora Milana Coka Marovića, istoričara umjetnosti u katalogu: „Ima slika koje nose metaforički naboj i ta pomjerena realnost Vesninog slikarstva uvodi u posebnu sferu maštovitosti i čudesnog miješanja realnog i nadrealnog. Njene likovne ljubavi su toliko upečatljive da ih želimo i moramo osjetiti, pratiti i očekivati. Ove se slike doživljavaju kao lirski i narativni naboj usklađen crtačkim, tonskim i kolorističkim rješenjem, zahvaćen i zaokružen lirskom atmosferom, gdje figure svojim izgledom i postavljanjem naglašavaju prostor iz kojeg izviru. U tom smislu možemo govoriti o ženskim figurama koje nose svu eleganciju crnogorskih i mediteranskih prostora. To su figure skladnih tjelesa, dugih vratova i elegantnih prstiju. Vesnin likovni interes i realizacija su zapaženi u našim prostorima i vjerujemo da će oni koji se iskreno prepuste vizuelnoj komunikaciji ovih djela, moći da osjete tu snagu i ljubav.”

Ovo su bili i više nego dovoljni razlozi da se Galatea Gallery zainteresuje za slikarku i predstavi je publici i na taj način je uključi u svoj program dugogodišnje saradnje sa Župnim uredom u Perastu, jer je ovo već trinaesta izložba koju zajedno organizuju Galatea Gallery i Biskupski Ordinarijat Kotor – Župni ured u Perastu. Tako su predstavljanja umjetnika sa izložbama postala tradicija na ostrvu Gospa od Škrpjela.

U znak zahvalnosti povodom dugogodišnje saradnje i zajedničke organizacije izložbi u Pomirbenoj dvorani na ostrvu Gospa od Škrpjela, slikarka Vesna Begović i Galatea Gallery poklonili su sliku mons. Srećku Majiću, na čemu je on toplo zahvalio i poželio uspješnu dalju saradnju sa još prelijepih izložbi, kakve su bile sve prethodne, uključujući ovogodišnju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga