Ozelenjavanje dvorišta O.Š „Ivo Visin“ Prčanj povodom Dana planete Zemlje
Ovom prilikom, članovi kotorskog Rotari kluba donirali su 10 sadnica fotinije, 3 sadnice maslina, 6 sadnica ruža, 4 sadnice ukrasnog cvijeća, 2 saksije sobnih biljki za unutrašnji hol i 6 vreća humusa.

Na današnjoj akciji, kotorski rotarijanci su zajedno sa učenicima OŠ „Ivo Vizin“ posadili biljke sa ciljem da se ozelenjavanjem i uređenjem školskog dvorišta stvori ljepši i prijatniji ambijent i ujedno podigne ekološka svijest učenika o važnosti očuvanja prirode.

Akciji kotorskih rotarijanaca se pridružilo preduzeće Mondo Verde i ovom prilikom doniralo 2 sadnice voćki (kruška i jabuka). Takođe, u organizaciji OŠ „Ivo Vizin“ u ovu ekološku akciju su se uključili Komunalno preduzeće Kotor i Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora, pripremivši teren za sadnju.

Ovo je još jedna u nizu akcija Rotari kluba Kotor posvećenih osnovnim školama na teritoriji opštine Kotor i susjednih opština. Podržavanje očuvanja životne sredine postalo je sedmo područje fokusa Rotarija, medju primarnim ciljevima djelovanja podržanim globalnim grantovima. Pridružuje se očuvanju mira i sprečavanju sukoba, prevenciji i liječenju bolesti, vodi, sanitarijama i higijeni, zdravlju majki i djece, osnovnom obrazovanju i pismenosti kao i ekonomskom razvoju zajednice.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga