• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Označeni kao državni neprijatelji Crne Gore: Mandić, Šijan i Stoiljković podnose tužbu protiv Krivokapića i Kentere!

IZDALI SAOPŠTENJE

Označeni kao državni neprijatelji Crne Gore: Mandić, Šijan i Stoiljković podnose tužbu protiv Krivokapića i Kentere!

Bivši rukometni asovi Vladimir Mandić, Dane Šijan, kao i biznismen Bratislav Stoiljković izdali su zajedničko saopštenje u kom navode da su crnogorski ministar spoljnih poslova Ranko Krivokapić i doskrašnji v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera iznijeli niz neistina na njihov račun i optužili ih, kako tvrde, bez ikakvih dokaza, da su državni neprijatelji, te da im je ulaz u Crnu Goru zabranjen zbog „malignog ruskog uticaja“.
Bivši rukometni asovi Vladimir Mandić, Dane Šijan, kao i biznismen Bratislav Stoiljković izdali su zajedničko saopštenje u kom navode da su crnogorski ministar spoljnih poslova Ranko Krivokapić i doskrašnji v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera iznijeli niz neistina na njihov račun i optužili ih, kako tvrde, bez ikakvih dokaza, da su državni neprijatelji, te da im je ulaz u Crnu Goru zabranjen zbog „malignog ruskog uticaja“.Podsjetimo, Mandić i Šijan su nedavno satima držani na crnogorskoj granici i nisu pušteni u tu zemlju.

„Kao što je široj javnosti poznato, zabranjen nam je ulazak u Crnu goru na osnovu rješenja Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprava policije – Sektor granične policije, jer, kako je navedeno u samom rješenju, zabranu ulaska zahtijevaju razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbjednosti ili javnog zdravlja. Protiv predmetnih rješenja smo blagovremeno izjavili žalbu imajući u vidu da u rješenjima nije obrazložen tačan razlog zabrane ulaska u Crnu Goru i ista su u potpunosti neosnovana. Nakon što nam je zabranjen ulazak u Crnu Goru, gore navedena lica, Ranko Krivokapić i Savo Kentera su iznijeli niz malicioznih i netačnih tvrdnji i dezinformacija, usljed čega će protiv istih biti pokrenuti odgovarajući postupci pred državnim organima Crne Gore“, navodi se u zajedničkom saopštenju Mandića, Šijana i Stoiljkovića.

Zatim se dodaje:

„Naime, Ranko Krivokapić je dana 28.10.2022. godine na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu iznio tvrdnju da smo mi finansirali političke procese u Crnoj Gori. Ovakvi navodi i iznijete maliciozne tvrdnje predstavljaju novi oblik fašističkog etiketiranja od strane predstavnika vlasti Crne Gore. Ranko Krivokapić je ovakve neistine iznio ne ponudivši pritom nikakav dokaz za svoje navode, što govori u prilog namjeri koja je posrijedi i cilju koja ovakva izjava ima, a to je isključivo etiketiranje nas kao neprijatelja Crne Gore. Dodatno, na istoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, Savo Kentera je naša imena svrstao među 28 lica kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog, kako je naveo „malignog ruskog uticaja“. Ovakvi navodi predstavljaju primjer posebne vrste zloupotrebe pozicije, a kontekst istih je takav da nas direktno označava kao neprijatelja i prijetnju za bezbjednost Crne Gore. Usljed dezinformacija plasiranih od strane Ranka Krivokapića i Save Kentera, koje nas povezuju sa nedozvoljenim radnjama i ruskim uticajem na dešavanja u Crnoj Gori, osim što nam je ograničena sloboda kretanja i zabranjen ulazak u Crnu Goru, označeni smo i kao prijetnja za bezbjednost Crne Gore.

Mandić je u saopštenju naveo i da je „predmet proganjanja samo zbog toga što je član SNS“.

„Sa Rusijom nemam nikakve veze, osim što sam pre 25 godina tamo igrao rukomet i nikada posle toga nisam bio u Rusiji. Kako ni Ranko Krivokapić ni Savo Kentera nemaju niti mogu da pruže nijedan dokaz u prilog malicioznim tvrdnjama i iznijetim dezinformacijama, protiv istih ćemo pokrenuti odgovarajuće postupke radi zaštite naše časti i ugleda“, navedeno je u saopštenju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga