Skip to main content


Paketići za mališane iz Dječijeg doma „Mladost“
Dječiji dom “Mladost” Bijela primio je donaciju novogodišnjih paketića koju je uručila poliklinika Hipokrat, kroz humanitarnu akciju koju je organizovala ova zdravstvena ustanova sa partnerima.

“Ovo je samo jedna u nizu akcija društveno odgovornog angažmana poliklinika Hipokrat, a ovog puta organizovana je u saradnji sa partnerima: veledgrogerijama Net Pharm, farmaceutska kompanija Pharmanova, butik Super style, veledrogerija Meditas i Protein si” istakao je tehnički direktor poliklinike Hipokrat Nikola Pešić, prilikom uručivanja donacije.

“Saradnjom i partenrstvima sa državnim i privatnim subjektima podstičemo razvoj ideja, kulture i afirmacije javnog zdravlja i opšteg dobra. Hipokrat se opredijelio da ovakvnom humanitarnom akcijom ohrabri i doprinese bezbrižnom odrastanju djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometen porodičnim prilikama. Cijeneći da je briga o najmlađima ključna za opšti napredak društva, Hipokrat i ovom akcijom nastavlja misiju humanosti i sticanja povjerenja naših građana, ne samo kroz pružanje zdravstvenih usluga brze i efikasne dijagnostike i liječenja, već i odgovornim odnosom prema društvenoj zajednici. U susret praznicima željeli smo pružiti ruku prijateljstva i saosjećajnosti za one koji nemaju tu sreću da predstojeće dane  provedu u toplini vlastitog doma sa svojom porodicom i dati mali doprinos kako bi se i djeci u Bijeloj omogućilo da osjete praznični duh i raspoloženje.  Nadamo se da ćemo ovom donacijom pomoći upravi Doma da djeci dočaraju svu toplinu doživljaja novogodišnjih i božićnih praznika, te da ih veselo proslave u okruženju svoje velike porodice” zaključio je Pešić.

Marela Savić iz Doma u Bijeloj, zahvalila se na humanosti i istakla da ova i brojne druge donacije koje svakodnevno pristižu potvrđuju da u društvu postoji empatija i saosjećajnost prema sudbini štićenika koji su najosjetljiviji i najranjiviji dio društva. Savić je navela da je želja uprave i radnika doma da djeca vode što je moguće normalniji život zbog čega su donacije građana, organizacija i kompanija od posebnog značaja.

“Mališani se obraduju svakoj pažnji, a novogodišnji paketići upotpunili su prazničnu čaroliju našim štićenicima i unijeli radost u našu ustanovu, zbog čega smo veoma zahvalni”, izjavila je Savić.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare