Panel diskusija „Stereotipi i senzacija u medijima“Foto: Media Biro

Marijana Kadić – Bojanić kazala je agenciji Mediabiro da se raduje što je jedan segment foruma posvećen upravo ovoj temi , i dodala da “nema demokratije bez rodne ravnopravnosti”.

“Kao optimista i idealista, iskreno vjerujem da će se ta rodna ravnopravnost i desiti, a zapravo najveće koristi od toga će imati muškarci. Onda će shvatiti koliko su žene sposobne, i koliko zapravo mogu, koliko su se oni bespotrebno brinuli oko svega”, rekla je Kadić – Bojanić.

Ona smatra da je ova tema važna za cijeli svijet, ali poseban značaj ima za naše društvo, u kojem smo, kako je kazala, u proteklih nekoliko godina imali dosta slučaja nasilja nad ženama.

“Bilo je, nažalost, i nekoli smrtnih ishoda i to je pokazatelj da naše društvo mora mnogo više, i mnogo ozbiljnije da se pozabavi ovom činjenicom”, poručila je ona.

Direktorica Centra za ženska prava, Maja Raičević se osvrnula na sam Forum, za koji smatra da je veliki poduhvat, i tom prilikom pohvalila organizatore istog. Za temu panela kaže da u javnosti i nije toliko popularna koliko pažnje zahtjeva.

“Svrstavanjem ove teme u samu diskusiju ovog fourma, organizatori su pokazali koliko su brinuli o tome da se ovdje nadju teme koje su zapravo od istinskog značaja. Tema o kojoj smo danas govorili je na neki način bila neobičajnija od ostalih, govorili smo iz ličnog iskustva o onome što su možda lične barijere u bavljenju bilo kojom profesijom. Sudeći po reakcijama publike, mislim da je današnja tema bila interesantna”, zaključila je ona.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga