Pola miliona za bazen u IgaluFoto: RTHN

Opština Herceg Novi predložila je da u kapitalni državni budžet uđe rekonstrukcija bazena Instituta „Dr Simo Milošević“. Za tu namjenu je predviđeno oko pola miliona eura i ukoliko predlog bude usvojen, rekonstrukcija bazena počeće naredne godine, kazao je Stevan Katić, predsjednik Opštine Herceg Novi, prilikom današnjeg obilaska bazena na Škveru koji je sada natkriven i osposobljen za trenažni i igrački proces tokom cijele godine.

Za dva i po mjeseca, realizovan je projekat pokrivanja bazena, vrijedan 200 000 eura. Kako bi omogućili rad plivačima i vaterpolistima PVK Jadran, ali i građanstvu, Opština Herceg Novi je pružila punu podršku klubu sa Škvera.

Priznanje rukovodstvu Jadrana na maksimalnoj posvećenosti da se problem što prije riješi, odao je predsjednik Opštine Stecvan Katić.

-Ovo je primjer dobre saradnje između Opštine i Jadrana i nastavićemo da dajemo podršku i nalazimo rješenja za izgradnju novog bazena ili rekonstrukciju bazena Instituta Igalo, kazao je predsjednik Katić.

Raduje i podatak da je Opština tražila da projekat rekonstrukcije bazena u Igalu uđe u kapitalni državni budžet.

– Za sledeću godinu je predviđeno oko pola miliona eura i ukoliko taj predlog bude usvojen, rekonstrukcija bazena će početi naredne godine. Vjerujem da Herceg Novi neće ostati samo na tome i da ćemo razmišljati o gradnji novog bazena, jer ovaj grad to zaslužuje, kazao je predsjednik Katić.

Zadovoljstvo što je urađeno onako kako je obećano i što plivači i vaterpolisti sada imaju adekvatne uslove za rad, iskazao je i Đuro Marić, predjsednik Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore. Ipak, kako je kazao, izostala je podrška države.

-Projekat je urađen na osnovu kredita koji je podigao PVK Jadran uz garanciju Opštine, odnosno sredstva koja je Opština usmjeravala za plaćanje korišćenja bazena u Institutu u naredne tri godine će preusmjeriti za vraćanje kredita. Nažalost, nismo uspjeli da se oslobodimo plaćanja PDV iako je Opština u nekoliko navrata pisala molbu Ministarstvu finansija i socijalnog staranja. Obrazloženje je bilo da ovo nije objekat od javnog interesa, što je malo začuđujuće ali je istinito. Do sada nismo imali podršku države, ali se nadam da će kroz naredna budžetska sredstva to popraviti. Sa ovog bazena je poniklo 11 od 33 ovogodišnja učesnika Olimpijskih igara i mislim da je riječ o objektu od opšteg i državnog interesa, kazao je predsjednik Marić.

Mračević, direktor PVK Jadran, istakao je da nisu mogli dozvoliti da PVK Jadran, jedan od glavnih nosilaca plivačkog i vaterpolo sporta u Crnoj Gori, doživi istu sudbinu sportskih prijatelja iz Kotora koji su pet godina bili bez bazena.

-Kao klub smo pokušali da nađemo sva rješenja da bazen privedemo namjeni u zimskom periodu. Jedino efikasno i na ekonomski način opravdano rješenje je pokrivanje balonom. Počeli smo da proučavamo tržište i došli smo do firme iz Beograda. Mislim da smo u rekordnom roku sve završili. Danas su već odrađeni testni trenizni, da vidimo kako objekat funkcioniše kada je više korisnika.Nakon novogodišnjih praznika krećemo punom parom. Pored djece iz Jadrana, bazen koriste i djeca iz VK Mladost Bijela, kao i djeca iz Bokelja Baošići a tu smo i da pomognemo triatlon klubu, kazao je Mračević.

U opštinskoj delegaciji koja je obišla rekonstruisani bazen na Škveru, uz predsjednika Stevana Katića, bili su i predsjednik SO Ivan Otović, potpredsjednik Opštine Mirko Mustur i Vasilije Ćuković, sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentareNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga