Skip to main content


Pomen stradalim Tivćanima u NATO bombardovanju

Povodom 24. godišnjice od NATO bombardovanja, na Prevlaci je danas upriličen parastos i polaganje vijenaca.
Povodom 24. godišnjice od NATO bombardovanja, na Prevlaci je danas upriličen parastos i polaganje vijenaca.Vladika budimljansko-nikšićki Metodije sa sveštenstvom,  služio je liturgiju i parastos svim žrtvama bombardovanja koje je trajalo skoro tri mjeseca u proljeće 1999.

Nakon toga, na gradskom groblju Brdišta u Tivtu priređen je pomen Tivćanima stradalim u ratnim dejstvima – pripadniku 63.padobranske brigade Marku Avramoviću koji je poginuo 1999. u borbenim dejstvima na Kosovu kao ipripadniku MUP-a Srbije Draganu Bjelanoviću koji je život na Kosovu izgubio 1998. Obilježavanju 24. godišnjice NATO bombardovanja prisustvovali su ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladimir Maslenikom, gneralni konzul Republkike Srbije u Crnoj Gori Mićo Rogović, predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, te predsjednik Skupštine Opštine Tivat Miljan Marković, a vijenac na grobove stradalih Tivćana položila je delegacija ovdašnjeg OBNOR-a.

Vojničku počast Avramoviću i Bjelanoviću iskazali su i uniformisani pripadnici Udruženja vojnih veteran tadašnje Vojske Jugoslavije, a među kojijma je bio i sekretar vladike Metodija, sveštenik Miajlo Backović koji je krajem decvedestih bio pripadnik specijalne jedinice VJ – 63.padobranske brigade u Nišu. Među okupljenima su bili rodbina i prijatelji poginulih Avramovića i Bjelanovića.

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci