• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Pomorski fakultet Kotor – veliko interesovanje za prvi doktorski Simpozijum o održivom razvoju

Pomorski fakultet Kotor

Pomorski fakultet Kotor – veliko interesovanje za prvi doktorski Simpozijum o održivom razvoju

Simpozijumu o održivom razvoju, DOC-ME2022, će se održati od 22. do 24. septembra 2022. godine na Pomorskom fakultetu u Kotoru. Poslije stroge recenzije, radove će predstaviti 25 doktoranata iz regiona. Pokretač i organizator Simpozijuma je prvi međunarodni doktorski program na engleskom jeziku “Održivi razvoj“, sa sjedištem na Univerzitetu Crne Gore.Simpozijum su snažno podržali Centar za doktorske studije i Rektorat Univerziteta Crne Gore, kao i Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja. U organizacinom konzorcijumu su pored  Univerziteta Crne Gore i univerziteti u Beču, Zagrebu, Mariboru, Banskoj Bistrici, Donjoj Gorici, većina albanskih univerziteta, resorna ministarstva Albanije i Crne Gore, te industrijski partneri.

Jedan od pokretača ove ideje i predsjedavajući Simpozijuma, a ujedno i rukovodilac doktorskog programa “Održivi razvoj“, je prof. dr Radovan Stojanović.

„Možemo biti ponosni što smo kao Univerzitet i Država prvi u Regionu pokrenuli ovaj Simpozijum i tako se pridružili zajednici naprednih EU zemalja, u kojima je ovakav događaj jedna od važnih karika u razvoju doktoranta i budućeg istraživača…“,  istakao je on.

„Nijesmo mogli prihvatiti sve doktorante koji su bili zainteresovani da izlažu na našem Simpozijumu, već vođeni strogim kriterijumima selekcije izabrali smo njih 25…“, zaključio je profesor Stojanović.

Simpozijum je otvoren za sve zainteresovane slušaoce, uključujući i online mod, a Program je dostupan na veb stranici Simpozijuma https://doc-me.com/

DOC-ME 2022, kako glasi skraćeni naziv ovog događaja, pruža jedinstvenu priliku doktorantima da izlažu postavke i rezultate svoga istraživanja u prisustvu svojih kolega, mentora, akademika i naučnika.

Glavna tema je održivi razvoj iz ugla različitih nauka, prirodnih, tehničkih, društvenih, humanističkih, multidisciplinarnih. Takođe, biće riječi i o umjetnosti u funkciji održivosti prirode, društva i čovjeka.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga