Ponovo aktiviran požar u Stolivu, ali selo je sigurnoFoto: Radio Tivat

Zahvaljujući jučerašnjoj pomoći Direktorata za vanradne situacije požar u Stolivu je stavljen pod kontrolom.

Iako se činilo da se situacija smiruje, pojačanje vjetra uslovilo je ponovo aktiviranje požara u Stolivu. Tim povodom Edo Kovačić zamjenik komandira kotorske Službe zaštite i spašavanja Maksima Mandića za naš program je kazao su vatrogasci bili spremni i da su taj krak požara koji se aktivirao sjeverno od sela Gornji Stoliv odmah stavili pod kontrolu. On je kazao da se nada da će ovaj požar biti ugašen za sat vremena jer je sva pomoć u vidu ljudstva i vode prisutna. Pored kotorskih vatrogasaca, u pomoć su sigla sva dobrovoljna vatrogasna društva iz Tivta, kao i vatrogasci Službe za spašavanje, ističe Kovačić.

Međutim, postoji i problematični dio koji je potpuno nepristupačan za ljudstvo i za tehniku. To je dio koji ide prema Markovom rtu. Taj dio jeste pod kontrolom,ali kako je rekao Kovačić još uvijek ne može dati tačne prognoze, ali uz ovakvu taktitu i raspoređene strane on smatra da će se  taj krak požara uskoro ugasiti.

DVD Boka od jučerašnjeg izbijanja požara još uvjek se nalazi u Stolivu. Jutros u 7 sati stigla im je zamjena kolega iz tog društva : “Zajedno sa SZS Kotor pokušavamo da ugasimo manje požare koji su u sred pojačanog vjetra prijetili da se razbuktataju. Sa sada se uz velike napore postiže zacrtani plan kako bi se ovaj požar držao pod kontrolom i priveo kraju, kazao je predsjednik DVD Boka Tripo Odžić.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga